2021. 02. 04., Csütörtök, 13:42

Újabb nemzeti konzultációt indít a kormány, húsvét környékén terveznek majd nyitni

Február közepére időzítik az újabb kérdéssort, amely a nyitás lépéseire keresi majd a választ.

Úgy tervezzük, február közepén indítunk konzultációt, de nem hagyományos formában, inkább online, a nyitás kérdéseiről, például hogy hány lépésben nyisson az ország.

- jelentette be csütörtökön Orbán Viktor a a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján. A miniszterelnök szerint, miután folyamatosan érkeznek a vakcinák az országba, itt az ideje megvitatni az emberekkel, hogyan vélekednek az ország újranyitása kapcsán. A vakcinákat is szóba hozta, majd egy meglepő hasonlattal beszélt róluk:

Mindegy, hogy a macska fekete, vagy fehér, csak fogja meg az egeret, ezért keleti és nyugati vakcinát is használunk.

A gazdaság újraindításának kérdéskörében három ütemet mutatott be: az első már január elsején elindult és március végéig tart. A második ütem április elsején fog indulni, fókuszában a felsőoktatás áll majd, a harmadig ütem pedig július elején indul, középpontjában a zöld energia, körforgásos gazdaság és a magyar gazdaság teljes digitalizációja áll majd.

Április elejétől már biztosan szabadabb életünk lehet, mint a mostani, ha fegyelmezetten tartjuk a korlátozásokat.

Elmondta azt is, hogy a kormány egy új hitelkonstrukció bevezetéséről is döntött a tegnapi napon amely tíz évre, tíz millió forintos, 0 százalékos hitelt nyújt majd azoknak a mikrovállalkozásoknak, amelyek nem tudnak élni a gazdaság újraindításának lehetőségével.

A hitelt három év moratórium után kell majd elkezdeni törleszteni. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: