2021. 02. 12., péntek, 14:00

Papírpalack prototípusát teszteli a Coca-Cola Magyarországon

A Coca-Cola hatalmas mennyiségű műanyagszemetet termel minden évben, új kampányukban szeretnének lépéseket tenni a környezetvédőbb csomagolás felé, ezért új, 100 %-ban papírból készült palackon dolgoznak.

A Coca-Cola célkitűzése, hogy 2030-ig minden eladott palack vagy fémdoboz után egyet összegyűjtsenek és újrahasznosítsanak, emellett csökkentenék az új műanyag felhasználást ezért újrahasznosítható csomagolással fognak dolgozni.

 

Először az AdeZ ital lesz majd megvásárolható (Forrás: 24.hu)

A ,,Hulladékmentes Világ” program egyik legnagyobb célja egy 100%-ban papírból készült palack, ahhoz viszont még sok kutatásnak és fejlesztésnek kell történnie. Ahogy azt honlapjukon is írták:

Az ilyen újrahasznosítható papírpalack megvalósításáig sok munka van hátra. Az első generációs papírpalacknak még van valamekkora műanyagtartalma.

Tehát egyelőre csak a prototípus kerül majd forgalomba, ami ugyan papírvázból áll, belseje és kupakja műanyag.  Ezt az első generációs palackot idén 2000 hazai vásárló veheti majd meg, az ital a Kifli.hu-n keresztül jut majd el a vásárlókhoz.

Ha első verzió próbája sikeres lesz, egy lépéssel közelebb kerülünk az üdítők környezetbarát csomagolásához.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!