2021. 02. 16., Kedd, 14:24

Minden építkezést betiltottak Paloznakon

Február 15-én drasztikus tilalom lépett életbe Paloznakon. A település polgármestere Czeglédy Ákos személyesen hozta meg a döntést, betiltanak minden építkezést Paloznak teljes területén.

Az utóbbi években megnövekedett az építkezések száma a Balaton partján, így természetesen Paloznakon is, amit a városvezetés nem néz jó szemmel. Ezért hozták meg a rendelkezést, melynek értelmében mostantól a község teljes területén változtatási tilalom van érvényben. Ez azt jelenti, hogy tilos új épületet létesíteni, meglévőt átalakítani, bővíteni és elbontani, kivéve a már bejelentett vagy meglévő engedéllyel rendelkező változtatások. A tilalom maximum három, de várhatóan egy évig lesz életben. Arra a kérdésre, hogy miért volt szükség ilyen drasztikus szabályozásra a polgármester a balatontipp.hu oldalnak azt mondta:

Úgy látjuk, hogy boldog-boldogtalan épít, mert pillanatnyilag jó ötletnek tűnik neki, meg befektetésnek se rossz. Közben nem gondolja végig, hogy valóban kell-e neki ez ház, ki tudja-e használni, és hosszú távon mit okoz a községnek azzal, hogy üresen áll az épület. Mi nagyon szívesen fogadunk mindenkit, de azt szeretnénk, hogy Paloznakon azok építkezzenek, akik itt akarnak letelepedni, lakni. Megértjük azt is, ha valaki nem tud állandóra ideköltözni, de akkor nyaralót is csak akkor építsen, ha minden szabad hétvégéjét Paloznakon szeretné eltölteni.

Ezen kívül azt is kiemelte, hogy a közművek nem bírják el a település megnövekedett igényeit és ez több problémához vezetett nyáron, illetve ősszel. A település szeretné megőrizni falusias jellegét és nem szeretnék, ha kertvárosias területté alakulna. Ezen szempontokat fogják figyelembe venni a kezdődő felülvizsgálat során is.

Ti mit gondoltok a tilalomról?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: