2021. 02. 19., Péntek, 13:33

Kulturált ember nem parkol a zöldterületre, másoknak meg tilos – Így üzen a város, ha tilosban jársz

Mi is szívesen látnánk megoldást az egyre romló parkolási helyzet ügyében, de a szóban forgó, hivatalos levél záró mondata még minket is meglepett.

Korábban már többször is írtunk az egyre inkább lehetetlenné váló parkolási helyzetről, ami főleg az ingyenes parkolás velejárója, de Veszprém egyébként sem a tengernyi parkolóhelyeiről híres. Így aztán sorra jöttek az új problémák, ilyen például az is, hogy nem kis fejfájást okoz egyáltalán szabad helyet találni a belvárosban, amiből adódóan az emberek egyre szabálytalanabbul parkolnak, bárhol, ahol fizikailag lehetséges.

A zöld területen parkolás a VMJV Önkormányzatának határozata alapján tilos és akár 100 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságot vonhat maga után. Érthető tehát a figyelmeztetés és még mindig jobb, mint egy sok ezres csekk, de a levél utolsó pirossal szedett mondatának hangulata igazán meglepett még minket is.

Kulturált ember nem parkol a zöldterületre, másoknak meg tilos!

- áll a kedvesre sikerült levélben, amit egy tilosban parkoló olvasónk kapott a VMJV PH Közterület Felügyeleti Csoporttól.

Az ügy apropóján pedig engedjétek meg, hogy zárásként mi is itt hagyjunk egy idézetet Mark Twaintől.

"A kedvesség az a nyelv, amelyen a süket hallani tud, a vak pedig látni."

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: