2021. 03. 02., Kedd, 10:42

Győzött a VKKFT, bejutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe

Idegenben legyőzte a Veszprémi KKFT a Budai Farkasok csapatát a TIPPMIX Férfi Magyar Kupában, ezzel pedig ott vannak a Telekom Veszprém mellett a legjobb nyolc között.

A Farkasok találatával kezdődött a mérkőzés, ám hamar jött rá a veszprémi válasz. A félidő első 10 percében még fej-fej mellett haladt a két csapat, ezt követően aztán a hazaiak egyre magabiztosabban kézilabdázva el tudtak lépni a fiatal veszprémiektől. 10 perccel a vége előtt már négy góllal vezettek a Budai Farkasok, és bár nem hagyták magukat Tombor Csaba tanítványai, a különbség megmaradt a félidőre is. 30 perc játék után Budai Farkasok – Veszprémi KKFT 16:12.

A második félidőben is nagyon magabiztosan jött ki a pályára a házigazda csapat és nem engedte ki a kezéből az előnyt, a 35. percben pedig már 5 góllal is vezetni tudtak (19:14). 15 perccel a mérkőzés vége előtt aztán magára talált a VKKFT, és szép, okos játékkal elkezdte ledolgozni a hátrányát. Fazekas Gergő és Éles Benedek nagyszerű lövésekkel hozták fel a csapatukat, míg a veszprémiek kapujában Borbély Ádám biztosította az egyenlítés esélyét. A Farkasok közel 10 percig nem tudtak betalálni, míg a mieink ez idő alatt először kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették az 53. percben, ekkor volt először a mérkőzésen nálunk az előny (21:22). Végül az utolsó öt percben megmutatták a veszprémi fiatalok, hogy mit is tudnak és sikerült egy három gólos győzelmet kiharcolni. Végeredmény Budai Farkasok – Veszprémi KKFT 23:26.

Ezzel a győzelemmel pedig ott van a Veszprémi KKFT a Magyar Kupa negyeddöntőjében, ahol is március 24-én a Csurgói KK ellen küzdenek majd meg a négyes döntőbe kerülésért.

Mit szólnátok, ha Veszprém mindkét csapata ott lenne az április Magyar Kupa "Final4-ba"?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: