2021. 03. 12., Péntek, 19:03

Megszavazták - Az EU területén belül nem érheti hátrányos megkülönböztetés az LMBTQI tagokat

Az Európai Parlament 2021. március 11-ei hatállyal LMBTQI szabadság zónájává deklarálta az egész Európai Unió területét, miszerint az Unióban egy olyan térség sem lehet, ahol az LMBTQI melegtársadalom tagjait hátrányos megkülönböztetés éri.

Korábban beszámoltunk a társadalmi vitáról és kampányról, mely az Európai Parlament (EP) vitáját kísérte, nagy számban lepték el a közösségi médiát a szivárványos posztok az elmúlt napokban.

A kampány sikerességét is tükrözi, hogy az EP képviselői 492 igenlő, 141 ellenző (és 46 hiányzó) szavazattal minősítetten megszavazta a kezdeményezést, miszerint az Unió területén az LMBTQI tagokat semmilyen hátrányos diszkrimináció nem érheti. Ez egy válasz volt az Unió részéről arra a több, mint 100 lengyel községre, akik ,,LMBTQI-ideológia mentes zónává" hirdették magukat (különben korábban ezektől a városoktól az Unió megvonta a támogatások egy részét, hiszen nem teljesítik az alapvető Uniós Szerződésekben foglalt követelményeket), valamint az egyre növekvő homofóbiára Magyarországon is reagált ezzel a döntéssel az Európai Parlament.

Az EP közleményében hangsúlyozta, hogy

Az LMBTQI tagok az egész EU területén gyakorolhatják szabadságukat, emberi jogaikat, miszerint szabadon kinyilváníthatják a szexuális orientációjukat, az attól való félelem nélkül, hogy intolerancia, diszkrimináció, vagy jogi eljárások alá vonnák őket. Az összes EU tagállamnak feladata, hogy a melegtársadalom jogait megvédjék és promotálják az egyenlőséget, valamint az emberek egyenlőségét.

- deklarálták az Európai Parlamenti képviselők.

Ti mit szóltok hozzá? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: