2021. 04. 06., Kedd, 23:54

Fél lábbal az elődöntőben: győzött a VKKFT a Liga Kupában

Idegenben tíz góllal legyőzte a Veszprémi KKFT a Dabasi KC VSE csapatát a Liga Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A VKKFT fantasztikusan kezdte a mérkőzést, nagyon hamar el tudtak lépni a házigazdáktól. Ágoston Áron bravúros védéseinek köszönhetően az 5. percben már 0-5 volt a mieinknek. Ezt a kezdeti előnyt pedig nem is engedték ki a fiatal veszprémiek a kezeik közül. A kőkemény védekezés mellett elől rendre eredményes tudott lenni a csapat. A 15. percben már 4:9-re vezetett a VKKFT. Az 5 gólos előny egészen a szünetig megmaradt, a Dabas nem tudott közelebb kapaszkodni. Félidőben Dabasi KC VSE – Veszprémi KKFT 11:16.

A második félidő is veszprémi góllal kezdődött, Somogyi Bálint talált be a hazaiak kapujába. Ágoston Áron továbbra is remekelt, míg elől rendre eredményes tudott lenni a csapat. A 40. perctől aztán elkezdett kinyílni az olló és el tudott lépni a Veszprém a Dabastól, Szeitl, Seregi majd Kristóf Mátyás találatával, már 8 góllal is vezettünk (16:24). A Dabas nem találta az ellenszert a Veszprém magabiztos játékára. A 53. percben Ágoston Áron a saját kapujából talált be, ezzel pedig először volt a mérkőzésen 10 gól a két csapat között (20:30). A végén aztán már 12-vel is ment a VKKFT, de végül, ha kicsivel is, de lejjebb faragtak a hátrányukból a dabasiak. Végeredmény Dabasi KC VSE – Veszprémi KKFT 25:35.

Elég furcsa szituációba érkeztünk ide Dabasra, ők ugyanis csak két napot tudtak pihenni, nem is tudtak azok játszani, akik eddig húzták a szekeret, lehetőséget kaptak fiatalok. Nekünk teljesen más volt a mérkőzés, nekünk a hétvégére készülnünk, a Magyar Kupára és arra próbáltunk gyakorolni. Hellyel közzel ez össze is jött. Én gratulálni szeretnék a dabasi fiataloknak, mert nagyon jól kézilabdáztak. Próbáljuk kijavítani az elkövetett hibákat hétvégéig és megyünk tovább az úton.

- nyilatkozta Tombor Csaba a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Ezzel a győzelemmel a VKKFT óriási lépést tett a Liga Kupa legjobb négybe kerüléséért. Még azonban vissza van az elmaradt első mérkőzés. Azonban, ha így játszanak, akkor nem lesz kérdés, ki jut tovább.

Reméljük ez a mérkőzés kellő önbizalmat és magabiztosságot adott a VKKFT-nek a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőhöz, ahol is elsőkörben a MOL-Pick Szegeddel küzdenek meg a döntőbe jutásért.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: