2021. 04. 30., Péntek, 14:08

Kettős győzelemmel bejutott a VKKFT a Liga Kupa elődöntőjébe

Miután április elején 10 góllal legyőzte a VKKFT a Szerencsejáték Zrt. Férfi Liga Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Dabas csapatát, már nem volt túl sok kérdés a továbbjutást illetően. Ha nem is akkora arányban, mint az odavágón, a Veszprém a második találkozón is legyőzte az ellenfelét, így pedig a Magyar Kupa után a Liga Kupa legjobb négy csapata közé is bejutott.

Ágoston Áron védésével kezdődött a mérkőzés, majd magához is ragadta a vezetést a Veszprém. Bár Szmetán Péter góljával el tudott menni kettővel a házigazda a 8. percben, végig fej-fej mellett haladt a két együttes. Mindkét kapus kiválóan védett, amit az eredmény is igazolt, negyedóra játékidőt követően is csak 5:5 volt még az állás. Az utolsó 10 percre két gólos előnnyel fordulhattunk, miután Somogyi Bálint talált be a Dabas kapujába (8:6). A vendégcsapatból Hajdú Péter megszerezte a harmadik kétperces büntetését, aminek köszönhetően még a szünet előtt, a 26. percben már az öltözőbe mehetett. Az utolsó percekben aztán több technikai hiba volt mind a két oldalon, amit a Dabas tudott jobban kihasználni és végül három másodperccel az első játékrész lefújását megelőzően a vezetést is átvették. Félidőben Veszprémi KKFT – Dabasi KC VSE 11:12.

A második félidőben egészen három és fél percet kellett várni, hogy gól szülessen, ekkor Szeitl Erik talált be és egyenlített ki (12:12). Bár Fazekas góljával újra nálunk volt az előny, két gyors dabasi találattal ismét fordítottak a vendégek. Egy több, mint öt perces gólcsendet tört meg Tóth Márton, aki sikeresen vette be a Dabas kapuját (15:15). A hullámvölgyből kikeveredve a Veszprém magára talált és az utolsó negyedórában nem engedte már ki a kezéből a győzelmet. Szakály Benedek találatával már 4 góllal vezetett a VKKFT négy perccel a vége előtt (20:16). Az utolsó percekben itt is ott is érkezett találta még, sőt a mínusz négyből kettőt le is faragott a Dabas, de se fordítani, se egyenlíteni nem tudtak már. Végeredmény Veszprémi KKFT – Dabasi KC VSE 22:20.

A csapat legeredményesebb játékosa Fazekas Gergő volt, aki 5 találatot szerzett, de mögötte többen is felsorakoztak, ugyanis Szeitl, Vajda és Tóth Márton is 4-4 gólt szereztek. Ezzel összesítésben 57:45-ös, kettős győzelemmel továbbjutott a VKKFT a Szerencsejáték Zrt. Férfi Liga Kupa elődöntőjébe, ahol a szezonban már sokszor nagy meccset hozó Csurgói KK lesz az ellenfél.

A VKKFT legközelebb szintén a Dabas ellen lép pályára, ezúttal azonban a bajnokságban küzdenek meg. Hajrá Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: