2021. 05. 05., szerda, 09:03

Nézők előtt nyert a VKKFT a Veszprém Arénában

4 góllal legyőzte a Veszprémi KKFT hazai pályán a Dabas csapatát a Férfi Kézilabda Ligában. Hosszú idő után ismét nézők előtt játszhattak a fiatal veszprémiek.

Rövid időn belül már harmadszorra találkozott egymással a VKKFT és a Dabas csapata. A mérkőzés Borbély Ádám védésével, majd Hári Levente találatával kezdődött. Kristóf Mátyás góljával kettővel is elment az elején a VKKFT, a dabasi együttes pedig csak az 5. percben talált be először (2:1). Az első játékrész elején több pontatlanság is becsúszott mind a két csapatnál, emiatt pedig a gólok is lassabban jöttek. 4:4 után három veszprémi találatnak köszönhetően sikerült kicsit elszakadnia a házigazdának (7:4). Tíz perccel a félidő vége előtt 10:7-re vezetett a VKKFT, majd az utolsó percekben ismét hiba-hibát követett mind a két csapatnál. A Dabas visszakapaszkodott a végére, de a szünetig már nem tudták megszerezni az egyenlítő találatot. Félidőben Veszprémi KKFT – Dabasi KC VSE 11:10.

 

A második félidőben Tóth Attila, majd Kristóf Mátyás talált be a vendégek kapujába, így ismét hárommal vezettek a veszprémiek. Egyre kevesebb technikai pontatlanságot ejtettek a hazaiak, aminek köszönhetően végig tudták tartani az előnyüket. A 43. percben Vajda Huba meglőtte a csapat 16. gólját, amire jó öt percig nem is érkezett válasz. Miután Ács Tamás betalált a vendégeknél, az utolsó 10 percre két gólos előnnyel fordulhatott a Tombor Csaba vezette alakulat. Kristóf Mátyás, Tóth Márton és Seregi Mátyás egymás utáni gyors góljaival azonban hamar ötre növekedett a veszprémi fór. Innentől pedig már nem volt kérdés, hogy mi lesz a mérkőzés vége. A 60. percben még mind a két csapat be tudott találni, ez pedig azt jelentette, hogy 4 góllal legyőzte a Veszprém a vendégét. Végeredmény Veszprémi KKFT – Dabasi KC VSE 25:21.

 

Először is szeretnék gratulálni a Dabasnak a mérkőzéshez, valamint a csapatomnak is, akik egy dekoncentrált első félidei állapotból sikerült kimásznunk a másodikban. A jobb helyzet kihasználásunknak köszönhetően sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést. Látszik, hogy folyamatos terhelés alatt vagyunk, ebből adódnak ezek a hibák a társaságnál. Viszont a védekezésünk és a mögötte álló kapusteljesítményünk az egy olyan stabil hátteret adott a mérkőzésnek, ami ezt az eredményt hozta. A 21 kapott góllal abszolút elégedett vagyok, picit lehetett volna kevesebb is, de hát fáradunk. A cserék jól szálltak be most a mérkőzésbe, ez nagyon fontos volt. Tóth Attila nagyon jól játszott bal kézzel, nagyon sajnáltam, hogy kidőlt a második félidő elején egy sérülést követően. Úgy gondolom, hogy bíztató teljesítmények is vannak a csapatunkban, megyünk előre…

- nyilatkozta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a VKKFT vezetőedzője, Tombor Csaba.

A VKKFT ezzel a győzelemmel felugrott a tabella 8. helyére. Igazi izgalmakat fog hozni a bajnokság utolsó szakasza, ugyanis a VKKFT előtt álló Gyöngyösnek, valamint az utána következő Komlónak és az Egernek is egyaránt 19-19 pontja van. Azonban bizakodásra ad okot, hogy a VKKFT a maradék öt mérkőzését már mind hazai pályán és most már mind nézők előtt fogja játszani, ami nagy lökést adhat a csapatnak. Legközelebb az ötödik helyen álló Balatonfüredet fogadja majd a VKKFT a Veszprém Arénában.

 

 

Szerintetek mennyit sikerül behúzni a maradék öt meccsből a fiataloknak?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!