2021. 05. 11., kedd, 14:25

Jönnek az új formátumú rendszámok, így fognak kinézni!

2022 tavaszától új formátumú rendszámokat adnak ki, így jövőre akár már találkozhatunk is velük az utakon.

Évek óta téma, hogy leváltják a jelenleg érvényben lévő három betű-három szám formátumú rendszámokat. Most a Magyar Autóklub megszellőztette hogy milyen lehet az új formátum. Ha minden igaz, betűből eggyel több kerül a rendszámokra, és a magyar címer is helyet kap rajtuk.

 

Valószínűleg így néznek majd ki az új sorozatrendszámok

A jelenleg használt rendszámokat 1990 nyarán vezették be Magyarországon, ez kapott 2004-ben, az uniós csatlakozáskor kék alapszínt, a hazai trikolór helyét pedig a sárga EU-csillagok vették át.  Napjainkban az S-sel kezdődő betűkombinációnál tartunk, s már csak a T-s, a V-s és a Z-s sorozat van hátra, ebből kifolyólag lassan elfogynak a jelenleg alkalmazott elv szerint kiosztható azonosítótáblák, ez is indokolja az újítást.

 

Így pedig az OT-s rendszámokA veterán autók OT rendszámaiból is kevés kiadható maradt, ez is indokolja a váltást, utóbbiak valószínűleg 4 betűből és 3 számból fognak állni.

 

Hamarosan hivatalosan is bejelentésre kerül a változtatás a különleges rendszámokat és a motorokat illető információkkal és egyéb tudnivalókkal együtt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!