2021. 05. 12., szerda, 05:37

Egy egész fasor kerül kivágásra Csopakon a vasút villamosítása miatt

Heves ellenérzést váltott ki Csopak lakosságából a hír, hogy a 71-es út melletti vasútvonal fejlesztése során egy 30-33 darab fából álló juhar fasort fognak kivágni.

A csopaki vasútvonal villamosítása során egy új felsővezeték elhelyezése miatt kerül kivágásra a kb. 30 éves fasor. A döntésnek üzem-, illetve vagyonbiztonsági okai vannak, ami miatt a fák visszametszése sem volt megoldható. A hír erős ellenérzést váltott ki sokakból. Mivel azonban a beruházás állami, a település nem tehetett sokat.

 

A kérdéses fasor kb. 30 éves (Forrás: Facebook)

A polgármester javasolta az illetékesnek, hogy a vezeték a vasút másik oldalára kerüljön, hiszen szeretnék megtartani a fasort, azonban ezt a kérést a beruházó elutasította. A település korábbi polgármesteri rendelte szerint a madarak költési időszakában, március 1. és augusztus 31. között tilos a fák kivágása, azonban ez az eset az indokok miatt kivételt képez.

 

A helyi önkormányzat biztosította a lakókat, hogy a fák helyére a kivágással egyidőben újakat ültetnek, amelyek magassága nem éri el a jogszabályi határt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!