2021. 05. 18., Kedd, 14:08

42 zsír új MAN busszal bővül a V-Busz flottája

Ezek is szép lilák lesznek.

Az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft nyerte a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. tavaly decemberben kiírt, 28 sima és 14 csuklós autóbusz beszerzésére irányuló beszerzését. Az önkormányzati tulajdonú közlekedési társaság a járművek megvásárlására két pályázatot is hirdetett; az ajánlattevőket a V-Busz nyílt végű lízing és adásvétel konstrukcióban is megversenyeztette. Ezek közül az utóbbit nyerte el és nyilvánította eredményesnek Veszprém város közgyűlése.

Mindkét esetben a MAN pályázata vitte a prímet, maximális pontszámokkal. Az importőr a 28 szóló autóbuszt nettó 2 287 600 000 forint értékben szállítaná le, a járművek egységára pedig nettó 81 700 000 forint lenne. A csuklós buszoknál is hasonló a helyzet, itt is MAN Kamion és Kereskedelmi Kft. adta be az egyetlen érvényes nettó 1 552 600 000 forint értékű ajánlatot, itt a járművek egységára nettó 110 900 000 forint. A megrendeléseket a nyertes ajánlatevő mindkét esetben a Volánbusz Zrt. bevonásával teljesítené.

A megajánlott Euro 6-os környezetvédelmi besorolású motorral szerelt autóbuszok mozgási energia-visszanyerő egységgel is rendelkeznek, így a termelt áram később a segédüzemek működtetésére használható, csökkentve ezzel a járművek tüzelőanyag-fogyasztását. Az új buszokat felszerelik utastéri és vezetőtéri klímaberendezéssel, hővédő fóliás üvegezéssel, egységes külső és belső vizuális, valamint belső hangos utastájékoztató berendezéssel, nyitható ablakokkal, illetve az elsőajtós felszállási rend megvalósítását támogató ajtóvezérléssel szállítaná. A kocsik a meglévő, veszprémi buszpark flottaszínével megegyező lila fényezéssel és ezzel passzoló üléskárpittal érkeznének.

Na ki várja már?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: