2021. 05. 18., Kedd, 17:49

Borbély Ádám bravúrjaival legyőzte a VKKFT a Gyöngyöst

Hétfőn este a HE-DO B-Braun Gyöngyös csapatát fogadta a Tippmix Férfi Kézilabda Ligában hazai pályán a Veszprémi KKFT. Borbély Ádám óriási bravúrjaival a kapuban, egy gólos győzelmet aratott a Veszprém és nagyot ugrott előre a tabellán.

Novemberben már találkozott egymással a két együttes, akkor idegenben 3 góllal legyőzte a VKKFT a Gyöngyös csapatát. Ezúttal a Veszprém Arénában találkoztak a csapatok és már az első percekben megmutatta mind a két csapat, hogy nem feltett kézzel érkeztek. Az első játékrész eleje igencsak akciódúsnak bizonyult, négy percet követően már 4:4 volt az állás. Borbély Ádám nagyszerűen kezdte a mérkőzést és fontos lövéseket hárított, aminek következtében el tudtak lépni a vendéglátók. A 10. percben Seregi góljával hárommal is vezetett a VKKFT (8:5). Nagyszerűen tartotta az előnyét a Veszprém, sőt negyedóra játék után már 12:7 volt az állás. Ezt követően egy kisebb hullámvölgybe keveredett a hazai csapat, ami ki is használt a Gyöngyös, három perccel a félidő vége előtt ki is egyenlítettek (14:14).  30 másodperccel a lefújást megelőzően a vendégek egy üres kapus góllal még a vezetést is átvették, azonban még egy támadásra volt ideje Tombor Csaba együttesének, amiből Tóth Péter betalált és ikszre mentette az első harminc percet. Félidőben Veszprémi KKFT – HE-DO B.Braun Gyöngyös 17:17.

A második félidő két gyors Éles góllal kezdődött, aminek köszönhetően ismét nálunk volt az előny (19:17). Két gólnál többel azonban nem tudott elszakadni a Veszprém, a Gyöngyös minden egyes bekapott találatra egy nagyon gyors góllal válaszolt. A 45. percben Szeitl góljával 25:24 volt az állás, majd jött a végletekig kiélezett hajrá. Az addig is bombaformát bemutató Borbély egy fokkal magasabbra kapcsolt és a legfontosabb pillanatokban hárította a gyöngyösiek lövéseit. Az utolsó tíz percben mind a két csapat rengeteg hibázott és mindkét oldalon sorra érkeztek a védések. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a második félidő utolsó harmadában összesen 5 gól született a mérkőzésen. Az 53. percben Varsandán góljával egyenlítettek a vendégek (28:28), innentől azonban elkezdődött a végjáték, ahol is rendre lett volna lehetőségük átvenni a vezetést a Gyöngyösnek, de Borbély lehúzta a rolót és egy lövést sem engedett be a kapujába. A mérkőzésre kilátogató nézők nem fogják elfelejteni az utolsó percet.

Egy kiharcolt veszprémi hétméteressel kezdődött, amit Éles Benedek értékesített, majd jött a gyöngyösi támadás, amit Duris Lubomir kapufára dobott. Majd kicsit több, mint 10 másodperccel a vége előtt Tombor Csaba időt kért, hogy az utolsó támadást megbeszéljék, de nem sikerült a maradék időt kitámadni, ugyanis eladták a labdát, amiből a ziccerig jutott a Gyöngyös, de ismét jött Borbély… és egy másodperccel a vége előtt kifogta Ubornyák lövését, amivel megnyerte a csapatának a mérkőzést. Végeredmény Veszprémi KKFT – HE-DO B.Braun Gyöngyös 29:28.

Szeretnék gratulálni a Gyöngyösnek, nagyon jól felépített támadójátékkal állt ki ellenünk, abszolút készülve a mi védekezésünkre. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy a védekezésünk nem képviselt ma olyan szintet, mint az ezt megelőző mérkőzéseinken. Nagyon hullámzó volt, nem úgy jöttek a besegítések, szépen szétszedtek minket egy-egyben, a beállóik jól mozogtak a kapu előterében és ebből több helyzetet is kialakítottak. A végén szerencsénk volt, és hát Borbély Ádám nagyon-nagyon jól védett a mérkőzés folyamán. Füleki Áron pedig nagyon jól szállt be arra a kevéske időre is, átlendítette a csapatunkat azon a holtponton, ami az egész mérkőzésre odáig jellemző volt. Az utolsó 12 percben indultak úgy el a lábak és harcoltunk úgy a védelembe, ami eddig ránk jellemző volt. A végén egy borzasztó rutintalan hibát elkövettünk többösszetevős a történet, nem lehet egy emberre ráhúzni, de szerencsére jól kijöttünk belőle. Tanulnunk kell belőle a jövőre nézve. Gratulálok a Gyöngyösnek és sok sikert szeretnék nekik kívánni.

- nyilatkozta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a VKKFT vezetőedzője, Tombor Csaba.

Ezzel a győzelemmel a Veszprémi KKFT a 11. helyről előre ugrott a 8. helyre, de ugyan úgy 21 pontjuk van, mint a 7. helyen álló Budakalásznak. Két mérkőzés vissza van azonban a csapatnak, ahol is kétszer két pontot még begyűjthetnek. Most vasárnap a Komlót fogadja a VKKFT, míg május 30-án a Cegléd csapatát, azonban közte még Csurgó ellen is pályára lépnek a Liga Kupában.

Bravó fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: