2021. 05. 26., Szerda, 18:59

Videóhívással bővül az Életmentő applikáció

A telefonos alkalmazás segít, ha bajba jutunk, a fejlesztésnek köszönhetően pedig hamarosan már videókapcsolatban is kommunikálhatunk a mentésirányítási központtal.

A Google Playből és Apple Store-ból is letölthető okostelefonos alkalmazás után személyes, egészségügyi adatainkat előzetesen megadva és a helymeghatározást bekapcsolva kerülhetünk azonnali telefonos és hamarosan videós kapcsolatba a mentésirányítási központtal.

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat együttműködéséből megszülető fejlesztés még egy nagyon hasznos funkcióval bővül, hamarosan már videóhívásban kérhetünk segítséget, ha bajba jutottunk

Az újítás által a diszpécserek nem csak hallhatják, de láthatják is a szituációt, így tudnak majd hatékonyabb segítséget nyújtani számunkra, nem mellesleg a hallássérült segélykérőknek is egy egyszerűbb platformot biztosítanak ezzel.  

Az applikáció a következő funkciókat tartalmazza:

  • Előre kitöltött egészségügyi adatok megadásának lehetősége, ami megkönnyíti a segélyhívást és a mentők munkáját.
  • Pontos földrajzi pozíció, a helymeghatározás bekapcsolásával. A mentők gyors kiérkezése ugyanis attól is függhet, hogy lehet-e tudni a beteg pontos földrajzi elhelyezkedését, lokációját
  • Az applikáció segít, hogy pontosan hol tartózkodunk és milyen egészségügyi segítség van a közelében.

Simán elfér a többi applikáció mellett és életet menthet!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: