2021. 06. 16., szerda, 11:17

Folytatódik a tüntetéssorozat a pedofília-ellenes törvény LMBTQ-közösséggel való összemosása ellen

A héten nagy port kavart az új pedofília-ellenes törvénykezés, melyben a pedofília fogalmát összemossák az LMBTQAI+ közösséggel. Ez ellen több fellépés és tüntetés is indult, a legnagyobb hétfőn Budapesten közel 10.000 fővel.

A Háttér Társaság, a Helsinki Bizottság, a Szivárványcsaládokért Alapítvány, az Amnesty Magyarország, a Budapest Pride, a TASZ, a Magyar LMBT Szövetség, a Magyar Aszexuális Közösség, a Humen, az aHang és a Labrisz Leszbikus Egyesület szervezésében megvalósult tüntetésen hétfőn több ezren vetten részt és tüntettek a törvénykezés jelenlegi formájában történő elfogadása ellen, ugyanis szerintük teljesen érthető a pedofília-ellenes törvény létjogosultsága, viszont

az LMBTQAI+ közösségel való összemosásuk semmilyen kiterjedésben nem engedhető meg - elmondásuk szerint.

A törvény elfogadása után egy újabb akciót szerveznek a szervezők: passzív ellenállás keretein belül a köztársasági elnök hivatala, a Sándor Palota elé várnak üzeneteket, leveleket. A felhívás szerint, a nem-budapestiek is részt vehetnek a tüntetésben: a városaik főterére helyezzék el azokat a leveleket, üzeneteket, melyek jelképesen szimbolizálják a tiltakozásukat a törvény jelenlegi formájában való elfogadásával kapcsolatban.

Mivel a törvénykezések után a köztársasági elnöknek alá kell írnia a törvényeket, különben politikai, vagy alkotmányjogi vétóval élhet, mely előzetes normakontroll keretein belül visszadobja a javaslatot vagy a parlament, vagy az Alkotmánybíróság elé.

RTL: Tiltólistára kerülhet a Harry Potter, a Bridget Jones naplója és a Jóbarátok is

RTL: Tiltólistára kerülhet a Harry Potter, a Bridget Jones naplója és a Jóbarátok is

Az RTL Klub Magyarország Facebook közleményben tiltakozik pedofíliaellenes jogszabály ellen, ami a módosítókkal összemoshatja a nemi identitást a pedofíliával.

 

Információink szerint a veszprémi Városházánál már megjelent egy doboz, melyben a helyi tiltakozók leveleit gyűjtik, melyeket majd eljuttatnak a köztársasági elnök hivatalába.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!