2021. 07. 09., péntek, 08:28

Készen álltok? Két hét és kezdődik az Olimpia

Egy igazi sportfanatikus tudja, hogy szökőévben tartanak labdarúgó Európa Bajnokságot és Olimpiát is. Hát ezt, ahogy még nagyon sok minden mást is, átírta a koronavírus, így a szökőév maradt 2020-ban, az EB és az Olimpia pedig átköltözött az idei nyárra.

 

Noha a foci EB-nek vasárnap vége, nem kell messzire tennünk a TV távirányítót, ugyanis két hét múlva, július 23-án hivatalosan is kezdetét veszi Tokiói Olimpia. És hát lesz is kinek szurkolni, ugyanis 24 sportágban kvalifikálta magát több, mint 160 magyar sportoló. Szoríthatunk a férfi és a női vízilabda válogatottunkért, buzdíthatjuk a veszprémi nyílt vízi úszót, Rasovszky Kristófot, vagy éppen élvezhetjük majd a 13 év után ismét kijutó női kézilabda válogatott meccseit, hogy csak pár példát említsünk.

Igaz mindezt csak a tévék képernyői előtt tehetjük meg, egyrészt azért, mert Tokió rohadt messze van, másrészt meg azért, mert a japán kormány úgy döntött, hogy egyáltalán nem engednek be nézőket a sporteseményekre a koronavírus miatt. Aki viszont követni szeretné a kinti eseményeket, annak számolnia kell az időeltolódással is, ugyanis a Japán idő szerinti kezdésekhez képest, itthon hét órával korában le kell ülni a képernyő elé, ha élőben szeretnénk látni a közvetítéseket. A kézilabdánál maradva, ez mondjuk még nem is annyira problémás, amikor a válogatott helyi idő szerint 21.30-kor játszik, azt ugyanis itthon kényelmesen meg tudjuk nézni a délutáni alvást követően 14.30-tól, azonban játszanak majd reggel 11-kor is, ami magyar idő szerint hajnal négyet jelent.

A magyar olimpiai csapat már hivatalosan is letette az esküt, ami azt jelenti, hogy irány Tokió, kezdődjenek a XXXII. nyári olimpiai játékok.

Szerintetek hány éremmel ér haza Magyarország?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!