2021. 07. 14., szerda, 10:15

Jövő héten irány Kapolcs! Ezekkel vár a 30. Művészetek Völgye Fesztivál

30. jubileumát ünnepli július 23. és augusztus 1. között a Művészetek Völgye! Sok-sok könnyűzenei koncerttel, irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programmal, valamint biciklis, gyalogos túrákkal és a megszokott Völgyhangulattal tér vissza az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja. 

A Művészetek Völgyét Kapolcson, Taliándörögdön és Vigándtpetenden élvezhetjük rengeteg új helyszínnel kibővítve, hiszen helyet kap a Hello Wood által épített Pajta Mozgó filmszínház, Vecsei H. Miklós és a POKET közösség, akik irodalmi és zenés programokkal várnak, illetve az Analóg Udvar, ahol a fotózás alapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, alkotásaikból pedig kiállítás nyílik. Találkozhatunk egy napra az Operaházzal, akik Donizetti vígoperáját, a Szerelmi bájitalt adják elő, de meglátogathatjuk a Hagyományok Házát, ahol népi ügyességi játékokban próbálhatjuk ki magunkat. Szintén új helyszínt indít a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség, a Petőfi Udvarban lesz kortárs és klasszikus irodalom, koncertek, kiállítás, kertmozi és mese is.

 

Az idei Művészetek Völgye nem csak azért izgalmas mert a harmincadik alkalommal rendezik meg, de közben az előadók is saját jubileumaikat ünneplik.

Hobo a 75. születésnapját ünnepli, így július 28-án a Panoráma Színpadnál ünnepelhetünk. De 30 éves a Quimby is, ezalkalomból Plusz-Mínusz koncertjükkel állnak a Panoráma Színpadra. Megemlékező kiállítási program nyílik az 51-es körzetben és a Galántai házban a 30 éve indult Újkapolcs Galéria és a 80 éves képzőművész-kurátor Galántai György 50 évnyi munkásságának dokumentumaival. A 30 éves Muharay Népművészeti Szövetség hagyományörző programokkal, mesével, tánccal, zenével a harmadik megjelenését ünneplő Pest-Buda Udvarban lesz jelen és még megannyi jubileumi program közül választhatunk.

Aki már nagyon várja a koncerteket, azoknak jó hírünk van, hiszen olyan előadókkal találkozhatnak, mint a Csaknekedkislány, a 30Y, az Erik Sumo Band, az Irie Maffia, Dés László, az Elefánt, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Csík Zenekar, az Esti Kornél,  Hobo, a Bagossy Brothers Company, a Budapest Bár, a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Random Trip, a Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi, Kaukázus, Fran Palermo, Ivan and the Parazol, és Ricsárdgír.

Csőre töltve a Művészetek Völgye Fesztivál programjai

Csőre töltve a Művészetek Völgye Fesztivál programjai

A járványhelyzettől függően 2021. július 23. és augusztus 1. között kerül megrendezésre az idei Művészetek Völgye. 

Mi is nagyon szeretjük a hasunkat, úgyhogy semmiképpen sem feledkezhetünk meg a fesztivál tíz napja alatt az ÉltetőVölgyben kínált helyi termelők a Balaton-felvidék legfinomabb borairól, házi sajtjairól, lekvárjairól, szörpjeiről, tésztáiról és mézeiről. Kertben nevelt, termesztett alapanyagokból ízes, finom házias, szívvel lélekkel elkészített helyi ételeket kóstolhatnak a fesztiválozók a Kék Abroszos helyeken. A hasunk mellett a szépérzékünk is a helyén, úgyhogy a Kézműves Vásárt sem hagyhatjuk ki a sorból.

 

 

A Művészetek Völgye továbbra is nagy hangsúlyt fektet a zöld fejlesztésekre, repoharakkal, lebomló evőeszközökkel, szelektív hulladékgyűjtéssel terveznek, valamint egy helyszíni komposztálót is telepítenek a Völgybe.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!