2021. 07. 15., csütörtök, 11:17

Bekokainozott pisztrángok okoztak fejtörést egy német halgazdaságban

Egy német halfarmon a lazacok különös viselkedésére figyeltek fel: egymás után, pánikszerűen próbáltak kiugrani a vízből, úgy fel voltak pörögve. Vizsgálódásba kezdtek, hogy mégis milyen szennyeződés okozhatta az őrületet, a szálak pedig a kokainhoz vezettek.

Mintát vettek a helyi patakokból a gazdaságba befolyó vízből, és elemzőkkel állapíttatták meg a vizet szennyező anyagokat. Az egyik patak vizében találtak is két gyanús anyagot: kokaint, és annak bomlástermékét, benzoilekgonint.

Az észlelt kokain miatt elkezdték jobban megvizsgálni a patakot, és rátaláltak egy illegális szennyvízelvezetőre, amit jelentettek is a hatóságoknak. Európában nem lenne egyedülálló, ha kiderülne, itt is droglaborokból ered a szennyezés – Hollandiában és Belgiumban mostanában MDMA-t, amfetamint, metamfetamint és kokaint feldolgozó laborok öntik hordókkal a természetbe a több tonnányi mérgező szennyezőanyagot.

Az is lehet, hogy csak egyszeri szennyezésről van szó, és valakinek a patakba esett a tasakja, vagy csak a halgazdaságban szaladt meg a buli – mindenesetre a kutatások azt igazolják, hogy a halaknál ugyanolyan káros lehet a keménydrog-függőség, mint az embereknél.

 

A medencében ettől függetlenül jó volt a buli.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!