2021. 07. 22., csütörtök, 14:48

Augusztusban Veszprémben is elindul a Zöld Busz Mintaprojekt

Jövő hónapban újabb két városban, nevezetesen Kaposváron és Veszprémben is elindul a Zöld Busz Program villanybuszok gyakorlati kipróbálását szolgáló kezdeményezése, erősítette meg korábbi értesüléseket a Zöld Busz Projektiroda.

A demonstrációs mintaprojekt részeként mindkét település 1-1 elektromos autóbuszt lát majd vendégül egy négyhetes tesztüzem keretében. A tavaly elstartolt, eredetileg 9 állomásosra tervezett mintaprojektnek Kaposvár már a kezdetektől fogva része volt, Veszprém viszont, Szolnokhoz és Sopronhoz hasonlóan, utólag kapcsolódik be a kormányzati programba.

 

forrás: e-cars

 

A magyarbusz.info megkeresésére a demonstrációs mintaprojekt kaposvári, valamint veszprémi állomásával kapcsolatban a Zöld Busz Projektiroda azt a tájékoztatást adta, hogy augusztus elején Kaposváron egy MAN Lion’s City 12 E elektromos autóbusz áll forgalomba a Zöld Busz Mintaprojekt keretein belül. Emellett közölték azt is, hogy Veszprém is bekapcsolódik a kezdeményezésbe, erre tervezetten augusztus második felében kerül sor. 

 

Vajon van belőle lila is?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!