2021. 07. 26., Hétfő, 08:04

A héten két veszprémi versenyző, Kalmár és Bartha-Kéri is rajthoz áll az olimpián

Mint ismert, négy veszprémi sportoló kvalifikálta magát a tokiói ötkarikás játékokra. Két úszóért, Kalmár Ákosért és Rasovszky Kristófért, valamint két futóért, Bartha-Kéri Biankáért és Szögi Istvánért szoríthatunk.

A négy veszprémi résztvevőből ketten már a héten rajthoz állnak: július 27-én Kalmár Ákos, a Balaton Úszó Klub Veszprém fiatal tehetsége ugrik vízbe, és kezdi meg a szereplését 800 méter gyorsban. Ákos előfutamát itthoni idő szerint 13:20-tól követhetjük, ha bejut a döntőbe, akkor július 29-én szoríthatunk neki. Július 30-án, pénteken 13.00-tól pedig 1500 méter gyorsban mutathatja meg Kalmár Ákos, hogy mire képes, ebből a számból a finálét augusztus 1-én tartják meg.

A másik veszprémi olimpikon, aki a héten pályára lép, a Sportolj Velünk SE futója, Bartha-Kéri Bianka lesz. Az olimpiai ranglistáról kvótát szerző 27 éves atléta 800 méteres síkfutásban áll a start vonalhoz július 30-án, pénteken itthoni idő szerint a hajnali órákban, ha Bianka sikerrel veszi az előfutamot, akkor július 31-én, szombaton a döntőbe jutásért futhat.

Mindent bele!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: