2021. 07. 30., Péntek, 13:05

Elkezdődött a Garten Balaton kortárs művészeti hetek

Pár nap, és kezdetét veszi a nyár egyik legsokszínűbb balatoni kultúrprogramja: július 30-tól 3 héten keresztül élvezhetik a kultúra szerelmesei, valamint a kreatív alkotómunka iránt érdeklődők a Garten Balaton szervezésében megvalósuló Kortárs művészeti hetek gazdag programját három balatoni helyszínen, Lovason, Csopakon és Felsőörsön. A programsorozat létrejöttét az Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatja.

2021-ben harmadik alkalommal rendezik meg a Garten Balaton kortárs művészeti heteket, három észak-balatoni község Lovas, Felsőörs és Csopak részvételével. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a kortárs képzőművészet, szobrászat áll a középpontban, de idén a fotó is melléjük lép főszereplőként.

A Garten Balaton a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. KULTHÁLÓ VEB2023 programjának első bázisa. Dr. Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 – EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztos ezzel kapcsolatban elmondta: a Garten Balatonéhoz hasonló bázisok és programsorozatok kiemelten fontosak nemcsak a régió kulturális értékeinek, valamint sajátosságainak megőrzése, de az európai kulturális vérkeringésbe történő bekapcsolásuk szempontjából is, miközben a kultúra közös nyelvén megszólítva a lakosságot erősítik és építik a közösséget.

További programot és részletek a Garten Balaton weboldalán elérhetők.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: