2021. 08. 12., csütörtök, 16:25

Beleharapunk Veszprémbe - Kipróbáltuk a Mamacitát

Te is gondolkodtál már, hogy honnan rendelj vagy hova ülj be enni Veszprémben? Na, mi is keressük a legjobb helyeket a városban, úgyhogy felcsaptuk a Netpincért.

Most a Mamacitára esett a választásunk, hiszen szimpatikus volt a mexikói konyha, nem vitték túlzásba a menüt, könnyen lehet választani az ételekből. Mint ahogy a weboldalukról megtudtuk, az étterem kifejezetten a házhozszállításra specializálódott és a kaliforniai-mexikói ízeket viszik házhoz:

"Kulináris varázsló-csapatunk tagjai azon dolgoznak, hogy a napos kaliforniai partszakasz élénk ízeit az óceánon átívelve is eljuttassák hozzánk. Célunk, hogy kiváló, friss, a környezetünk tiszteletben tartásával nevelt és termesztett összetevőkkel dolgozzunk. Olyan bombasztikusan finom, egészségközpontú étlap opciókat alkottak, amik által valóban jól érezhetjük magunkat a bőrünkben."

 

Nekünk az Ancho Marha Burrito menüre esett a választásunk, amihez nachos, választott szósz és brownie járt, illetve kipróbáltuk még a Cheesy Classic Queasilla-t és a Chipotle Csirke Tálat is.

 

A csomagolás azonnal levett a lábunkról, a fűszeres salsa és a saláta tetejét kivéve minden papírcsomagolásban érkezett, a saját logójukkal ellátott matricával és papírral, a környezetbarát csomagolás ellenére pedig semmi nem ázott át. Plusz pont a kis képeslap, amin jó étvágyat kívántak, illetve, hogy 14:27-kor adtuk le a rendelésünket és 14:48-kor már csengetett a futár. 

 

Ancho Marha Burrito

Igazán tartalmas, nagy adag ételt kaptunk. A hús fűszerezése és szaftossága is elnyerte a tetszésünket, ennek ellenére viszont nem volt egy kifejezetten kiemelkedő ízbomba, mi többet vártunk. A zöldségeket frissnek találtuk, ez biztosan akkor készült, amikor leadtuk a rendelést. Egyébként ez volt a legdrágább darabja a rendelésünknek 2690 forinttal, menüben viszont 3590 forinttól elérhető.

 

Nachos

A nachos a burrito menühöz járt, kiválasztáskor avokádó-paradicsomos mártogatóst, illetve egy közepesen erős Tomatillo fűszeres salsát rendeltünk, ebből csak az utóbbit kaptuk meg. Maga a nachos egy egyszerű bolti fajta volt, a salsa pedig kissé savanykás, paradicsom és hagyma darabokkal, viszont nekünk nagyon ízlett ez a savanykás beütés.

 

Cheesy Classic Quesadilla

Szerettünk volna valamilyen vegetáriánus opciót is kipróbálni, úgyhogy a grillezett búza tortilla olvasztott sajttal, babbal és tejföllel jó választásnak tűnt az oldalon. Nos, számunkra nem volt nyerő, a töltelék kevés volt és ugyanazt tudtuk elmondani róla, mint a burritoról, nem volt óriási ízorgia, viszont ugyanaz, amit az oldalon írtak róla: tortilla, sajt, bab és tejföl, ízben is ugyanezzel az egyszerűséggel. 

 

Chipotle Csirke Tál

A paradicsomos-chipotle szószban sült csirkemell csíkoknak isteni íze volt, a zöldségek itt is olyan frissek voltak, mintha épp csak felszeletelték volna őket, viszont az oldalon az áll, hogy guacamole mártogatós is található a saláta tetején, ezt szintén nem találtuk. Itt már felfedezni véltünk némi egybeesést, hogy sem itt, sem a nachosnál nem volt guacamole, talán elfogyott az avokádó?! Mindenesetre ez pontosan az a saláta, amivel egy éhes ember is jól tud lakni. Hatalmas adag, tele friss zöldségekkel, rizzsel és az említett ízletes hússal, csak az ígért feltét ne hiányozna.

 

Brownie

Azzal tisztában voltunk, hogy egy igazi, tökéletes browniet leginkább cukrászdában találunk, de a menühöz járt egy szelet a süteményből, úgyhogy nem hagytuk érintetlenül.

Ez pont az a fajta brownie, amit egy nagymama sütne faluhelyen, inkább piskóta, mint brownie.

Nem az a folyós, ragadós típus, inkább az átsült verzió. Az ízzel nem volt probléma, csak egyszerűen nem az a brownie brownie. Ráadás, hogy a tetejéről sem hagyták le a diódarabokat és egy kis csokiszósz is csurrant rá, finom volt.

 

Véleményünk, hogy aki tényleg gyorsan akarja házhoz kapni az ételt, annak ez egy tökéletes választás, az ételek minősége nem kiemelkedő, de nem is rossz, egy skálán valahol középen foglal helyet. Ár-érték arányban sem a legjobb, amit tapasztalhatunk. Az hogy a szószok figyelmetlenségből maradtak-e le, kérdéses. Összeségében, gyorsan jóllaktunk, de nem volt meg a hűha faktor.

10/6

 

Nektek mi a tapasztalatotok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!