2021. 08. 12., Csütörtök, 13:15

Húsmentesre vált a Volkswagen wolfburgi központjának üzemi konyhája

A hannoveri központ után a Volkswagen a wolfsburgi központjukban is húsmentes étlapra áll át.

A gyárból ugyan nem, de az üzemi konyhából teljesen eltünteti a húst a Volkswagen Wolfsburgban, így a cég híres kolbászának is le kell kerülnie az étlapról. Ezzel a változtatással nemcsak fenntarthatóbbá szeretnének válni, hanem a dolgozóik igényeit is próbálják kielégíteni, hiszen egyre többen állnak át a húsmentes, vagy teljesen növényi alapú étkezésre.

Sokan azonban nem örülnek a változtatásoknak, és úgy gondolják, hogy ilyen méretű üzemekből nem távolítható el teljesen a hús. Így van ezzel Gerhard Schröder volt kancellár is, aki ugyan jónak tartja a vegetáriánus étrendet, feldühödött azon, hogy a currywurst lekerül az étlapról. A főhadiszállás többi éttermében továbbra is kaphatóak hústartalmú ételek, illetve elérhető a híres kolbász vegán változata is, de sokakat még ez sem győzött meg. A cég hosszútávú célja, hogy 2025-re az összes étkezdéjükből eltávolítsák a nagyüzemekből származó húst.

Ti mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: