2021. 08. 30., Hétfő, 11:12

Levegőtisztító szobanövények, amik minden háztartásban jól mutatnak

Az otthonunkat díszítő növények nem csak jól mutatnak de még az egészségünkre is jó hatással lehetnek.

1989-ben a NASA egyik kutatója éppen erről készített kutatást, amely során egy listát állított össze a leghatékonyabb levegőtisztító növényekről. Ha szeretnéd csökkenteni a méreganyagokat az otthonodban, akkor az alábbi fajták legjobb barátaid lehetnek.

1. Aloe Vera

Kellemeset a hasznossal. Az Aloe Vera közismert jótékony hatásairól, így nem csak a levegőt szűri de még segítségünkre is lehet.

2. Anyósnyelv (Sansevieria)

Ha nem szeretünk sokat törődni a növényeinkkel az anyósnyelv szuper választás lesz, hiszen jól bírja a szárazságot és a fényigénye is csekély. Mind a formaldehid, benzol és xilol ellensége, ezek miatt már nem kell aggódnunk az otthonunkban.

3. Flamingóvirág (Anthurium)

Gyönyörű színes virágát szinte egész évben hozza. Szereti a közvetlen napfényt, hetente egy-két alkalommal öntözhetjük és a párát is kedveli, így tökéletes dísze lehet akár konyhánknak is. Ez a növény a formaldehid mellett az ammóniát, xilolt és toluolt is megszűri környezetünkben.

4. Bambuszpálma (Chamaedorea elegans)

Ha egy nagyobb méretű növényre vágyunk a bambuszpálma jó választás lesz. A félárnyékot kedveli, gyakori öntözést igényel de a huzatot a fikuszokhoz hasonlóan nem jól viseli.

5. Monstera minima (Rhaphidophora tetrasperma)

Aki szereti a könnyezőpálmát, annál bizonyára a kistermetű változata is tetszeni fog. Ez a fajta lassan növekszik, kifejezetten kedveli a párás környezetet, így érdemes gyakran permetezni leveleit.

6. Szobafutóka (Scindapsus Aureus)

Ez a népszerű liánnövény szív alakú, tarka leveleivel kápráztatja el környezetét. Fényigényes de a tűző napot nem kedveli, emellett közepes a víz- és tápanyagigénye.

7. Vitorlavirág (Spathiphyllum)

A látszat néha csal, ugyanis ez a csodás fehér virágú növény könnyen tartható. Félárnyékos helyen érzi jól magát de ha nem kap elég fényt, akkor nem hozza virágait. Hetente elég locsolni, de észrevesszük ha szomjas mert ilyenkor levelei lekonyulnak.

Melyiket szerzitek be?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: