2021. 09. 01., szerda, 13:32

A napenergia tárolására és elosztására szolgáló energiatárolót telepítettek Zánkán

A napenergiát tárolni képes és azt ingadozásmentesen elosztó, akkumulátoros energiatárolót telepítettek Zánkán. A berendezés a növekvő energiafelhasználás mellett is biztonságos energiaellátást tesz lehetővé - hangsúlyozta szerdai sajtótájékoztatóján az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója.

Az 500 KW teljesítményű, 1200 KWh-s kapacitású zánkai tároló telepítése az összesen 3,8 milliárd forintos IElectrix projekt keretében valósul meg. A magyarországi beruházás összértéke 1,3 milliárd forint, amelyből Zánkán, valamint a közelmúltban a Tolna megyei Dúzs községben létesítettek energiatárolót. A berendezés, amellett, hogy tárolni képes a környéken termelt napenergiát, kezeli a lokális feszültségingadozást is. 

Környezetkímélő és energiatakarékos műtrágyagyártásba kezd a péti Nitrogénművek

Környezetkímélő és energiatakarékos műtrágyagyártásba kezd a péti Nitrogénművek

Környezetkímélő műtrágyagyártás megindítását tervezik néhány éven belül a péti Nitrogénművek Zrt.-nél.

Az E.ON Hungária Csoport azt vállalta, hogy 2030-ra minden tagvállalata a felére csökkenti a károsanyag-kibocsátást, 2050-re pedig karbonsemleges lesz - mondta Kiss Attila.

 

Filep Miklós kiemelte, hogy a településen az idegenforgalom miatt jelentős a különbség a téli és a nyári áramfogyasztás között, a tárolónak köszönhetően ez azonban kiegyenlítődik majd.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!