2021. 09. 08., szerda, 10:24

Veszprém megyei az ország legerősebb tűzoltója 2021-ben!

Immár harmadszor adott otthont Vas megye a „TFA-FCC HUNGARY-Bük”, az ország legerősebb tűzoltója tűzoltóversenynek szeptember 3-án. Az idén is a fővárosból és az ország szinte minden megyéjéből neveztek hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók, körülbelül száz versenyző mérte össze kitartását és sporttudását a büki gyógyfürdő előtti parkolóban. A rendezvény Veszprém megyei sikert is hozott.

A megnyitót követően a versenyzőknek izzasztó feladatok sorát végrehajtva kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, állóképességüket. Az első pályát a női és férfi versenyzők egyaránt légzőkészülékben teljesítették, itt a Firefighter Combat Challenge névre hallgató speciális akadálypálya egyes elemeit kellett megoldaniuk, a többi között egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett elhúzniuk. Fél óra pihenést követően a másik pályán folytatták a versenyt, az itt megadott versenyfeladatokat már légzőkészülék nélkül kellett végrehajtani.

Veszprémi tűzoltók szabadították ki a szellőzőnyílásba szorult kiscicát

Veszprémi tűzoltók szabadították ki a szellőzőnyílásba szorult kiscicát

Egy felsőörsi szállodába hívták a tűzoltókat a napokban, mert egy kölyökmacska feje beszorult egy szellőzőnyílásába – számolt be a mentésről a BM Országos Katasztrófavédelem Facebook oldalán.

Az akadályokat a legtöbb versenyző sikeresen teljesítette, mindezzel tanúbizonyságot téve arról, hogy milyen állóképesség és kitartás jellemzi a tűzoltókat, legyenek hivatásosok, önkormányzatiak, önkéntesek vagy létesítményiek. A legfőbb rivális az idő volt, hiszen mindenki a legjobb eredményre törekedett a legrövidebb idő alatt, a két időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend.  

 

Új tűzoltójárműveket kapott két Veszprém megyei önkéntes szervezet is

Új tűzoltójárműveket kapott két Veszprém megyei önkéntes szervezet is

Összesen 43 önkéntes tűzoltó egyesület felszerelését korszerűsítették.

A férfiak között a 30 év alattiak versenyében ifjabb Bodó László (KÖTÉL Egyesület) bizonyult a legjobbnak, a 30-40 év közötti kategóriát Kiss János (Bolhás ÖTE) nyerte, a 40 évnél idősebbeknél pedig Taskovics Sándor tűzoltó főhadnagy (Badacsonytomaj HTP) futotta a legjobb időt. A nőknél 30 év alatt Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy (Eger HTP) hódította el az elsőséget, a 30-40 közötti korosztály legjobbja pedig dr. Ódor-Sápi Csilla (KÖTÉL Egyesület) lett. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Karsai Zoltán tűzoltó törzsőrmester (Mosonmagyaróvár HTP) nyerte el. Az abszolút kategória győztese pedig Kiss János (Bolhás ÖTE) lett, így ő vehette át a vándorkupát. Taskovics Sándor tűzoltó főhadnagy (Badacsonytomaj HTP) tagja volt a legeredményesebb, Ironfighters elnevezésű csapatnak is. 

Veszprém megyéből Varga Balázs tűzoltó őrmester, Simon József c. tűzoltó főtörzsőrmester és Rácz Gergő tűzoltó őrmester vett még részt a versenyen, mindhárman a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítenek szolgálatot.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!