2021. 10. 06., Szerda, 10:43

Te tahó! – Így üzentek a kukák mellett hagyott konyhabútor tulajának a Haszkovón

Ez street art?

Megesik, hogy az ember felújítja a lakását, bútorokat cserél, a régit már nem kívánja használni sőt, akár olyan állapotban vált meg tőle, hogy az már csak hulladék. Lehet, hogy sokan nem tudják, de Veszprém területén 2013-tól évente egy alkalommal bárki kérheti térítési díj megfizetése nélkül, hogy a lomhulladékát szállítsák el. A VHK oldalán meg is kerestük pontosan mi számít lomnak, ha már itt tartunk:

A lom az a nagy darabos hulladék, ami nem fér a gyűjtőedénybe. Éppen azért, hogy Önnek ne kelljen halmoznia, ide-oda pakolnia, évente egyszer elszállítjuk a háztartási mennyiségben keletkezett nagy darabos hulladékát. Nem attól válik valami lommá, hogy mennyisége meghaladja gyűjtőedénye méretét, azaz a sok régi könyv vagy zsákszámnyi ruha nem lom. Lom az, ami saját méretét tekintve akkora, hogy nem fér a gyűjtőedénybe.

Ettől függetlenül azért nem furcsa, hogy a szemétgyűjtő konténerek mellé rakja le valaki a nagyobb hulladék darabokat, bízva abban, hogy a szemétszállítás során ezek elszállításra kerülnek, bár a hulladékudvarba mi magunk is elvihetjük a szemetet. A Haszkovón azonban most valaki nagyon megelégelte a lerakott hulladékot. A kukák mellett konyhabútor darabjait hagyta valaki, feltehetőleg egy lakót pedig ez annyira feldühített, hogy fogott egy filcet es a konyhabútor darabjain üzent a tulajdonosnak.

Szerintünk inkább intézzük a hulladékot a megfelelő módon, a végén még kifogy az a filc.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: