2021. 10. 25., hétfő, 13:31

Ingyenes Lépéselőny képzés indul Veszprémben az Amnesty International által

Lépéselőny - Képzéssel a munkahelyi nemi alapú diszkrimináció ellen ingyenes kurzust hirdet az Amnesty International Veszprémben november 13-án a Hotel Historiában.

 

A Lépéselőny célja a nemi alapú hátrányos megkülönböztetés felszámolása munkaerőpiacon. Ennek keretein belül munkáltatókkal és munkavállalókkal szorosan együttműködve, igényeiknek megfelelően szakemberek segítségével alakította ki az Amnesty International a képzését, amely tudásanyaggal és készségekkel ruházza fel a résztvevőket ahhoz, hogy saját munkahelyükön felismerjék a nemi alapú munkahelyi diszkriminációt, majd aktívan tegyenek a csökkentéséért.

 

 

Tréningük két alap modulból áll, amely olyan alapfogalmak tisztázására szolgál, mint a nemi norma, nemi szerep, nemi sztereotípia és a szexizmus. Emellett, ezeknek a célja, hogy a résztvevők ne csak felismerjék a szexizmus jeleit, hanem eszközöket kapjanak ahhoz, hogy akár már másnap tudjanak tenni ellene.

 

 

A Lépéselőny tréning mellet, egy e-learning kurzust is fejlesztettek, ami azokat az akadályokat mutatja be, amelyekkel egy nő találkozik karrierútja során, a munkaerő piacra való belépéstől, a nyugdíjig. Ez utóbbi nagy hangsúlyt fektet a megoldásokra és a leküzdési stratégiákra.

A képzés pontos adatai:

  • időpont: 2021. november 13. (szombat) 10.00
  • helyszín: Veszprém, Hotel Historia konferenciaterme

A képzésre itt tudtok regizni:

A részletes programtervet, stratégiát ITT tudjátok elolvasni.

Tegyünk közösen a nemi alapú diszkrimináció ellen!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!