2021. 10. 26., Kedd, 19:55

Megvolt a nagytakarítás - A Pannon Egyetem tisztította meg a Gulya-dombot

A TeSzedd! – Önkéntesen a Tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban takarítanak az önkéntesek.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A kilencedik alkalommal meghirdetett szemétgyűjtés önkéntesei szerte az országban takarítottak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az idei évben ismét meghirdette a TE SZEDD! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót. A Pannon Egyetem munkatársai a felhíváshoz kapcsolódva pénteken délután a Gulya-domb területén szedtek szemetet. A közösségi szemétgyűjtési akción a Pannon Egyetem rektora és kancellárja is részt vett.

Egy egyetemnek nagyon fontos, hogy szemléletet formáljon. Ennek a kezdeményezésnek az a lényege, hogy megmutassuk, szabad, lehet, és kell is tenni a környezetünkért. Nagyon fontos az egyén gondolkodása és felelőssége, hiszen, ha mindenki csak magára figyelne, és csak azt a szemetet nem dobná el, ami nála van, akkor nem találkoznánk szeméttel. A minisztérium felhívásán természetesen egy pillanatig sem gondolkodtunk, és azonnal csatlakoztunk a kezdeményezéshez – mondta el Csillag Zsolt, a Pannon egyetem kancellárja.

Azért esett a Pannon Egyetem választása Veszprém egyik legszebb területére, a Gulya-dombra, mert a városban élők és az egyetemi polgárok is szívesen töltik itt idejüket, a nagy látogatottság miatt pedig a szemét is több ezen a területen, emiatt szükséges a tisztántartása.

Tehát szép, tiszta Gulya-dombot nekik köszönhetjük.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: