2021. 10. 26., kedd, 11:09

Ne dobd ki! - Mutatjuk mit kezdj a tökökkel Halloween után

Kellemest a hasznossal: először is, ha már kifaragtad, nevezz be a Kinek van a legszebb töke Veszprémben nyereményjátékunkra. 

Évente 2,5 milliárd tököt termelnek erre az időszakra, ennek pedig mindössze egyötödét hasznosítják újra. A többi a hulladéklerakókban bomlik le és metángázokat termel, ezek pedig károsítják a környezetet. Ezért hasznosítsd inkább újra te is a Halloweenről megmaradt sütőtöködet:

Halloween után ne dobd ki a sütőtököt! Keress erdőt vagy mezőt a közeledben, törd szét őket, és hagyd, hogy a vadon élő állatok megegyék. A tök egyáltalán nem ártalmas számukra, és kifejezetten szeretik is, a magvaik pedig természetes féreghajtóként működnek.

 

Arra viszont mindenképp ügyelj, hogy feltörd őket mielőtt elszórod, nehogy a szarvasok agancsára vagy esetleg a fejükre szoruljon. Persze ha véletlenül nem jutnál el a faragásig akkor csak szimplán készítsd el, a tök 53% A-vitamint, 20% C-vitamint és 564 mg káliumot tartalmaz, rossz tehát semmiképpen nem lehet. 

Kinek van a legszebb töke Veszprémben? Indul a tökfaragó versenyünk

Kinek van a legszebb töke Veszprémben? Indul a tökfaragó versenyünk

A Halloween már a küszöbön, ezért arra gondoltunk, versenyt hirdetünk, hogy megkeressük Veszprém legszebb halloweeni tökét! A minap neki is estünk a faragásnak és több-kevesebb sikerrel mi is elkészítettük saját tökeinket. Most pedig versenyre hívunk titeket, szóval faragásra fel:...

Azért mi mindenkit buzdítanánk, hogy faragjon, hiszen egészen október 31. éjfélig tudtok még jelentkezni tökeitekkel, amivel olyan értékes nyereményeket zsebelhettek be, mint egy páros belépő a Síaréna Vibe Parkba vagy 10.000 forint értékű utalvány a Fricska étteremlakásba.

 

A nyuszik, mókusok és a szarvasok pedig nagyon hálásak lesznek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!