2021. 11. 26., péntek, 10:49

Black Friday helyett a Nem Veszek Semmit Pénteket szorgalmazza a Feltöltő Pont

És milyen jól is teszik.

A Black Friday napi akcióknak óriási szerepe van az amerikaiak életében. Míg náluk valóban brutális leárazásokat tartanak, ahol először kígyózó sorokban állnak az emberek, majd óriási tömegek fosztják ki a boltokat. Mára már a magyar emberek fejébe is kezd beépülni november utolsó pénteki napja, a Black Friday vagy Fekete Péntek. A külföldről származó séma alapján, mi is arra számítunk, hogy 70 százalékkal olcsóbban juthatunk majd akár márkás ruhákhoz, akár műszaki cikkekhez.

Környezetszennyezés, embertelen körülmények, hulladékhalmok. Miért rossz a fast fashion?

Környezetszennyezés, embertelen körülmények, hulladékhalmok. Miért rossz a fast fashion?

Ruhacserék, turkálók, többek között ezek is népszerűbbek, mióta egyre több a tudatos vásárló. Hallani, olvasni, hogy rossz a fast fashion, de mi olyan rossz benne?

A valóságban sokszor nagyobb a marketing, mint maga a leárazások, ilyenkor pedig hajlamosak vagyunk pár ezer forint kedvezmény miatt olyan dolgokat is megvásárolni, amit teljesáron nem vennénk meg. Ez ellen indított kezdeményezért a Feltöltő Pont a Green Friday névre keresztelt összefogással. A felesleges vásárlás gyakran csak a későbbiekben kidobott szemét lesz csak. Helyette a nem használt, feleslegessé vált dolgainkat inkább cseréljük el, javítsuk meg, esetleg ruhák esetében pedig alakítsuk át.

Szombaton karácsonyi ajándék csere is lesz a Zöld Feszten.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!