2021. 11. 26., péntek, 09:47

Elindult az Adventi Vásár - Meglestük milyen a karácsonyi vásár Veszprémben

Ahogy arról korábban írtunk, az adventi időszakban megtelik az Óvárostér programokkal. Csütörtökön el is kezdődött a karácsonyi vásár, mi pedig természetesen ott voltunk, hogy megnézzük milyen az első nap.

Első blikkre azt kell mondjuk instant karácsony hangulatunk lett, hiszen gyönyörűen kivilágított kapun sétáltunk be a még kidekoráltabb Óváros térre. Szépen fel lett díszítve a fa is, de valójában minden részletre odafigyeltek, természetesen van forralt bor meg kürtöskalács is, ásványok, kézműves tálcák, kerámiák, öves bódé és só. Ettől pedig kicsit kapolcsi feelingünk lett, ami ugyan nem baj, csak nem erre számítottunk.

 

Mert hát mit is várunk úgy általában egy karácsonyi vásártól, ha nem szaloncukrost, karácsonyi díszeket, apró ajándékokat meg ilyeneket?

 

Ahogy besétáltunk az Adventi Vásárra jobbra rögtön Parajdi só, balra pedig csoda szép kézműves tálcák fogadtak, tovább haladva volt még bőrdíszműves, ahol a létező összes színben vásárolhatunk övet magunknak vagy ajándékba ha úgy tetszik, aztán voltak szép kerámiák, teák, fonott koszorúk és angyalkák – mint a legkarácsonyibb faktor.

 

Kitelepült még a gyümölcsborairól méltán híres Kontyos pincészet is, amit mi speciel nagyon szeretünk, de volt klasszikus forralt bor na meg fázósoknak pálinka, gyerkőcöknek forró csoki és a kihagyhatatlan kürtös kalács. A következő napokban még biztosan tovább bővül a felhozatal, az ünnepi koncertek pedig egymást érik majd, a pénztárcátokat viszont készítsétek, vannak azért borsos árak.

Irány az Óváros tér - Hamarosan startol az Adventi Vásár

Irány az Óváros tér - Hamarosan startol az Adventi Vásár

Indul a karácsonyi nyüzsi.

 

Ti voltatok már?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!