2022. 01. 01., Szombat, 16:42

És azt tudtátok, hogy Veszprém megyében a legjobb élni? - Elkészült az ország boldogságtérképe

Bizony a veszprémiek a legboldogabbak az országban.

A boldogság a legszubjektívebb dolog a világon, de hogy mi a boldogság kulcsa?

Átlagosan vagyunk boldogok Veszprémben - Elkészült Magyarország 2020-21-es boldogságtérképe

Átlagosan vagyunk boldogok Veszprémben - Elkészült Magyarország 2020-21-es boldogságtérképe

Az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja Prof. Oláh Attila irányításával 2020. április 1. és 2021. március 15. közötti időszakban végzett internetes vizsgálatai alapján idén is elkészítette Magyarország Boldogságtérképét.

Tanulj, ameddig csak lehet, lehetőség szerint menetelj egészen a PhD fokozatig, költözz Veszprém megyébe, legyél vállalkozó, házasodj meg és vállalj pontosan 3 gyermeket.

Legalábbis a Pénzcentrum által készített nagy Boldogságteszt szerint, ugyanis azok a legboldogabbak 2021 legvégén Magyarországon, akik ezen lista minden egyes pontjának megfelelnek. A pénzcentrum válaszaira 1-től 10-ig terjedő skálán lehetett válaszolni, tehát egyáltalán nemtől a maximálisig lehetett megjelölni, hogy mennyire vagy boldog. a válaszadók majdnem negyede 8-asra értékelte általános boldogságszintjét, 15,3 százalékuk 7-esre, 12,1 százalékuk 9-esre, összességében elmondható, hogy a kitöltők több mint fele, 56,8 százalékuk 7-esre vagy annál magasabb szintre értékeli saját boldogságát, illetve  minél fiatalabb valaki, annál boldogabb.

A térképen pedig jól látszik, hogy a legboldogabb megye átlagosan 6,81 ponttal Veszprém, minket Pest és Vas követ. A fővárosiak csupán a 7. helyen állnak, átlagosan egy 10-es skálán 6,33 pontot adtak a boldogságuknak, ugyanannyit, amennyit a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Hajdú-Bihar Megyében élők. A legboldogtalanabbak a Heves megyeiek lettek.

A teljes kutatást pedig ITT nézhetitek meg.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: