2022. 01. 12., Szerda, 10:36

Már több, mint 4000 aláírásnál jár a petíció a Veszprémvölgy értékeinek megőrzéséért

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program infrastrukturális fejlesztése részeként a Betekints Wellness és Konferencia Hotel új, 15 szobás prémium szállodaszárnya épül. 

A petíció szerint az épületegyüttes egyrészről nem illik oda, tájidegen, másrészről nem passzol a Veszpérmvölgy varázsához. Ezzel pedig rengetegen értenek egyet, a petíciót pedig már több mint négyezren írták alá, így hát megkerestük a szervezőket, hogy áll a helyzet.

A petíció megalkotói arról tájékoztatottak minket, hogy az ahang.hu oldal érdeklődését is felkeltette a petíció gyors sikere, hiszen helyi szinten rövid időn belül jelentős mennyiségű aláírást sikerült gyűjteni.

Az oldal támogatja a petíció elterjesztését szélesebb körben, országos szinten is. Porga és Márkus uraktól egyelőre nem érkezett válasz a szervező privát megkeresésére. Sulyok Balázs főépítész utánajárása szerint a tervet tervtanács előtt elfogadták 2017-ben, de nem volna etikus felülbírálni a döntést, illetve jogilag sem lát erre lehetőséget.

Mindeközben a támogatók száma emelkedik, már több, mint  4 ezren álltak ki aláírásukkal az ügy mellett.

Ha megőriznéd a Veszprémvögy értékeit, akkor a petíciót ITT írhatod alá. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: