2022. 03. 04., Péntek, 09:43

Férfi kézilabda BL - A Veszprém legyőzte a Kielcét

A Telekom Veszprém házigazdaként 35-33-ra legyőzte a lengyel Lomza Vive Kielcét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, csütörtökön.

A hazaiak keretéből Dejan Manaszkov és Blaz Blagotinsek, a vendégektől Sigvaldi Gudjónsson és Tomasz Gebala hiányzott. A lengyelek az első pillanattól a gyors játékot erőltették, a veszprémiek partnerek voltak ebben, de többet hibáztak ellenfelüknél, így hamar kétgólos hátrányba kerültek. A házigazdák védekezése nem működött hatékonyan, rendre a Kielce szerezte meg a kipattanó labdákat, amiket értékesített is. A Veszprém többször is egyenlített, majd a 22. percben vezetett először, mert ellenfelének lendülete megtört a cserék miatt.

   

A Kielce csoportelsősége, illetve a Veszprém negyedik helyezése is szinte biztos volt a meccs előtt, ez a tétnélküliség látszott is a játékon, mindkét együttes a megszokottnál felszabadultabban kézilabdázott. Rodrigo Corrales egyre jobban védett, részben ennek volt köszönhető, hogy csapata 18-16-os előnyben volt a szünetben.

   

A második félidő elején öt perc alatt négy gólt lőtt a Kielce és egyet sem kapott, de gyorsan kilábalt a hullámvölgyből a hazai csapat és egy 4-0-s sorozat végén már három találattal vezetett. Védekezésben és támadásban is hatékony volt ekkor a Veszprém, és az 53. percben úgy tűnt, eldöntötte a meccset, mivel már 30-25-ös előnyben volt. A lengyelek azonban nem adták fel, egymás után háromszor betaláltak, de Andreas Nilsson találata lezárta a találkozó érdemi részét, bár a vendégek egy 4-1-es sorozattal zárták a hektikusan alakult meccset.

A veszprémieknél Kentin Mahé és Petar Nenadic, a túloldalon Alex Dujshebaev és Dylan Nahi zárt hat góllal. Corralesnek öt, Vladimir Cuparának három védése volt. A két együttes 16. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Veszprém szempontjából két döntetlen, három vereség és immár 11 győzelem.

   

A hét győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel álló veszprémiek egy hét múlva a Paris Saint-Germain otthonában zárják szereplésüket a BL csoportkörében.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: