2022. 03. 07., Hétfő, 15:45

A tilalom ellenére 5 alkalommal avatkoztak be megyénk tűzoltói szabadtéri tüzeknél a hétvégén

Noha szombat 0.00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben Veszprém megyében is, szombaton és vasárnap összesen öt alkalommal avatkoztak be megyénk tűzoltói szabadtéri tüzeknél, és még bőven volt dolguk.

  • Lerakódott korom égett a kéményben egy dudari, Ady utcai családi háznál szombaton. A tűzeset során a kémény is megsérült, ezért a zirci önkormányzati tűzoltók felhívták a figyelmet arra, hogy más módon fűtsék az ingatlant. 
  • A várpalotai Grábler-tó utca végén szemét és bozótos terület égett. A pétfürdői hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.
  • Gallyakat égettek Bakonyszentkirály külterületén, melyet előzetesen az égetést végző nem jelentett be. A zirci önkormányzati és a bakonyoszlopi önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a több kisebb területen gyújtott tüzet, majd felhívták az égetést végző figyelmét a tűzgyújtás szabályaira, és az érvényben lévő tűzgyújtási tilalomra. 
  • Gaz, avar égett a borzavári Alkotmány utcában százötven négyzetméteren. A zirci önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral eloltották a tüzet.
  • Háromszáz négyzetméteren égett bokros terület és aljnövényzet Kislőd külterületén vasárnap. Az ajkai hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték az oltást. 
  • Egy tizenöt négyzetméteres fa melléképületben tárolt tűzifa és a melléképület teteje égett Badacsonytördemicen, a Szent István utcában. A badacsonytomaji hivatásos és a tapolcai önkormányzati tűzoltók légzőkészülék használata mellett vízsugárral oltották és hűtötték vissza a kiérkezésükkor még izzó részeket, majd hőkamrával átvizsgálták a melléképületet. A tárolóból a tűzifa egy részét is kihozták annak érdekében, hogy az már ne kapjon lángra. Az eset során személyi sérülés nem történt. 
  • Hatvan hektáron égett le a nádas Nemesgörzsöny és Magyargencs között, a Marcal folyó partján. A pápai és a csornai hivatásos, valamint a pápai és a szanyi önkéntes tűzoltók a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, több oldalról támadva, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat. Az egységek a nehezen járható részeket mocsárjáróval közelítették meg. Az oltás közel hat órán át tartott, hét járművel összesen huszonöten dolgoztak a lángok elfojtásán. 
  • Háromszáz négyzetméteren égett a száraz fű Hajmáskéren, a Munkácsy utcában. A pétfürdői és a veszprémi hivatásos egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték a lakóházaktól mintegy százötven méterre égő tűz eloltását.
  • Kigyulladt egy személyautó Ajkán, a Gyár utcában. A motortérben keletkezett tűz, amelyet eloltottak a város hivatásos tűzoltói. Az autóban senki nem tartózkodott, sérülés nem történt.

Hát nem unatkoztak a tűzoltók.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: