2022. 03. 16., Szerda, 15:11

Háromszáznál is több pedagógus tüntetett ma Veszprémben

Mai napon kezdődött az országos pedagógus sztrájk, amelyhez több száz veszprémi tanár is csatlakozott.

Amint arról korábban mi is írtunk, a mai napon kezdetét vette a határozatlan idejű pedagógus sztrájk, miután a szakszervezetek és a kormány nem tudtak megegyezni a követelések kapcsán. Ahogyan arra számítani lehetett, országszerte rengetegen csatlakoztak a sztrájkhoz és álltak ki a követelések mellett.

Rengetegen csatlakoznak a március 16-tól kezdődő pedagógus sztrájkhoz

Rengetegen csatlakoznak a március 16-tól kezdődő pedagógus sztrájkhoz

Március 16-tól határozatlan időre sztrájkba kezdenek a pedagógusok és az oktatási intézményben dolgozók, miután többszöri próbálkozás után sem találtak értő fülekre a jogos követeléseik.

Információink szerint Veszprémben több, mint 300 tanár nem vette fel ma a munkát és közel egy tucat általános- és középiskola pedagógusai csatlakoztak a sztrájkhoz. Munkabeszüntetéssel éltek ma a tanárok többek között a Lovassy László Gimnáziumban, a Vetési Albert Gimnáziumban, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégiumban, a Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskolában, a Deák Ferenc Általános Iskolában, a Hriszto Botev Általános Iskolában, a Rózs Úti Általános Iskola, és a Kossuth Lajos Általános Iskolában is.

Mindeközben Budapesten több ezer diák gyűlt össze a Kossuth téren, hogy közösen álljanak ki a tanáraik mellett. Délután pedig a tanárszakos hallgatók tartanak demonstrációt az Emberi Erőforrások Minisztériumának Akadémia utcai épülete előtt.

Büszkék vagyunk a veszprémi tanárok kiállására!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: