2022. 03. 16., Szerda, 16:07

„Új” szövetségi kapitánnyal és némi keretváltoztatással indul a férfi kézilabda válogatott a hétvégi edzőmeccsekre

Szombaton és vasárnap is pályára lép felkészülési mérkőzésen a férfi kézilabda válogatott Németország ellen. A kispadon pedig immár egyedüliként Chema Rodriguez fog ülni, mint szövetségi kapitány.

Múlt héten érkezett a hír, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség 2024 nyaráig tartó időszakra megállapodott Chema Rodriguezzel. A korábban a válogatott edzőjeként (Gulyás István és Nagy László mellett) dolgozó Chema vezeti tovább a férfi nemzeti csapatot, mint szövetségi kapitány. A spanyol szakember, aki jelenlegi, a portugál Benficával kötött szerződésének lejárta, 2023 júniusa után főállásban látja majd el a szövetségi kapitányi pozíciót.

Hétvégén pedig már be is mutatkozik Chema Rodriguez, mint szövetségi kapitány, ugyanis a válogatott két felkészülési mérkőzést is fog játszani Németország ellen. Az első mérkőzést szombaton 16:15-től fogják játszani Gummersbachban, míg a másodikat vasárnap 17:15-től Kesselben. Számos változás lesz azonban a keretben miután Lékai Máté egészségügyi, Bánhidi Bence és Bodó Richárd családi okok miatt, Bóka Bendegúz sérülés miatt, Győri Mátyás, Rosta Miklós és Sunajko Stefan pedig betegség miatt kihagyják a mostani válogatott hetet.

Chema Rodriguez így a németországi felkészülési mérkőzésekre több helyen is változtatott a válogatott keretén. Két játékos került be a Telekom Veszprémből, míg három a Fejér-B.Á.L. Veszprém együtteséből. A magyar férfiválogatott kerete a németországi mérkőzésekre:

  • Kapusok: BORBÉLY Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), MIKLER Roland (Pick Szeged), SZÉKELY Márton (Eurofarm Peliszter, északmacedón)
  • Jobbszélsők: BUJDOSÓ Bendegúz (Ferencváros), RODRÍGUEZ ALVAREZ Pedro (Balatonfüredi KSE)
  • Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Grundfos Tatabánya), BALOGH Zsolt (Grundfos Tatabánya), LEIMETER Csaba (PPD Zagreb)
  • Irányítók: FAZEKAS Gergő (Fejér-B.Á.L. Veszprém), HANUSZ Egon (TVB Stuttgart, német), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya)
  • Beállók: SIPOS Adrián (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Dabas KC VSE), TOPIC Petar (Balatonfüredi KSE), VAJDA Huba (Fejér-B.Á.L. Veszprém)
  • Balátlövők: NAGY Bence (Ferencváros), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém), SZITA Zoltán (Wisla Plock, lengyel)
  • Balszélső: KOVACSICS Péter (Ferencváros)

Hajrá fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: