2022. 07. 18., Hétfő, 12:24

Ajkán is demonstrálnak – Folytatódnak a KATA módosítás elleni tüntetések

Egyre több demonstráció bontakozik ki országszerte a KATA módosítások miatt, szerdán Ajkán is tüntetnek.

Ahogy arról mi is írtunk, a kormány igencsak nehéz helyzetbe hozta a KATA-s egyéni vállalkozókat az új törvénnyel. A módosítások és a szigorítások pedig több százezer embert érintenek, akik nyilván most a legkevésbé sem boldogok, főleg annak tudatában, hogy iszonyatosan rövid idő áll a rendelkezésükre, hogy kitalálják, hogyan tovább.

Múlt hét kedden egy spontán demonstráció odáig fajult, hogy a tüntetők blokád alá vették a Margit hidat, valamint az Erzsébet hidat is, majd a hét további napjain is sorra követték egymást a megmozdulások. Ez a hét szintén tüntetéssekkel kezdődik, Budapesten reggel hétkor megbénították a demonstrálók a Margit hidat azt követelve, hogy a vonják vissza a KATA-t kicsináló jogszabályt.

A tüntetések azonban már nem csak Budapestre korlátozódnak. Már a múlt héten is több nagyobb, vidéki városban voltak demonstrációk, ez pedig folytatódik most is. A héten például Győrben, Szegeden valamint Ajkán is tüntetni fognak. A Veszprém megyei városban szerdán délután négy és este hat között fog zajlani a demonstráció a Korház utca és a Fő utca kereszteződésében. A szervezők azt írják, hogy a tüntetés célja felhívni a figyelmet a "Kata" törvény módosítására, ugyanis az elfogadott törvény igazságtalan, a kis adózók jelentős részét ellehetetleníti.

Társadalmi nyomást szeretnénk gyakorolni a politikai döntéshozókra, szolidaritást vállalva a napokban kezdődött Budapesti megmozdulások szereplőivel.

Vajon mi lesz a vége?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: