2022. 07. 25., Hétfő, 10:13

Elsőbálozó lány a 197. Anna-bál szépe

Az Anna-bálon a résztvevők közül hagyományosan a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt, akik közül végül a zsűri választotta ki a bál szépét és két udvarhölgyét.
 

Idén 197. alkalommal július 23-án kerültmegrendezésre a balatonfüredi Anna-bál, amelynek már hagyományos módon az Anna Grand Hotel adott helyet. A nagymúltú rendezvényen idén hatszánál is több vendég látogatott el.

Elsőbálozók lettek a balatonfüredi Anna-bál szépei

Elsőbálozók lettek a balatonfüredi Anna-bál szépei

A balatonfüredi Horváth Esztert választották a 196. Anna-bál szépének szombat éjjel Balatonfüreden. Az első udvarhölgy a diósdi Nánási Dorottya, a második udvarhölgy pedig a szegedi Hadfi Zita lett.

Az idei Anna-bálra a 85 ezer forintos jegyek szinte napok alatt elkeltek. A vendégek elé 3300 darabos, mintegy száztíz millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz került. A budapesti 17 éves Kemecsey Anna Viktóriát választották a 197. Anna-bál szépének. Az első udvarhölgy a 19 éves miskolci Zelena Zóra, a második udvarhölgy pedig a 17 éves nagyigmándi Janovszki Csenge lett.

 

Érdekességképp: a legelső Anna-bált 1825. július 26-án rendezték meg Balatonfüreden, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában a házigazda lányának, Anna Krisztina tiszteletére, aki azon az estén ismerkedett meg leendő férjével, Kiss Ernővel, aki később az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok-vértanúja lett. Habár Anna Krisztina igazából csak Krisztina, és az Anna-bál inkább az Anna napokról kapta a nevét, de ettől még jól csengő, amolyan félig legenda, félig valós történet. 

Gratulálunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: