2022. 08. 23., Kedd, 06:16

Moziban tartottak meglepetés búcsút Lékainak a Veszprém szurkolók

Örömből és meglepetésből bőven akadt a távozó veszprémi klasszisnak.

Mint ismert, Lékai Máté az idei idény kezdete előtt, a felkészülési időszakot megelőzően távozott a Telekom Veszprémtől. A gyorsan jött szerződésbontást követően egy ideig az is kérdés volt, hogy hol folytatja a magyar válogatott irányító a pályafutását, végül azonban a Ferencváros lett a befutó. Miután a nyár közepén derült ki, hogy Lékai létszámfelettivé vált és távoznia kellett a magyar rekorderbajnoktól, a szurkolóknak és a játékosnak nem volt lehetősége méltóképpen elbúcsúzni egymástól.

Lékai Máté a Ferencváros kézilabdacsapatában folytatja

Lékai Máté a Ferencváros kézilabdacsapatában folytatja

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Lékai Máté 8 év után távozott a Telekom Veszprém csataából.

Ezt azonban most pótolták a bakonyi drukkerek, a szurkolók egy csoportja meglepetés búcsúzót szervezett Lékainak a veszprémi Cinema Cityben. Erről a Veszprémi Szurkolói Egyesület számolt be a Facebook oldalán, mint írják az akciót múlt héten péntek estére szervezték, és a kézilabdázó feleségét, Lékai-Kiss Ramónát is beavatták a tervbe. 

,,Álruhába" (nem mezbe) öltözött veszprémi szurkolók gyülekeztek a Balaton Plázában, ahová szurkolói egyesületünk meglepetés búcsúztatót szervezett Lékai Máténak. Ramit beavatva a terv az volt, hogy a Cinema City egyik termét kibéreljük ahová csak szurkolók jöhetnek be és az erre az alkalomra összevágott filmet levetítjük Máténak. Nagyon feszes menetrend volt, amiben, ha egy apró baki is becsúszik akkor vége. Szerencsére minden és mindenki a helyén volt. Több mint 100 drukker várta Mátét a moziteremben, ahol is a megszokottak szerint mentek a filmek előtti reklámok, előzetesek.

Majd elkezdődött a „film”, amire Lékai egyáltalán nem számított, a videóban egy kedves üzenettel búcsúztak a szurkolók, majd több emlékezetes momentumot is levetítettek az elmúlt évek mérkőzéseiből. A beszámoló szerint, a végére már vastapstól zengett a terem és mikor leperegtek a film utolsó kockái, akkor már Lékai Máté nevét skandálták a nézők. A válogatott irányító nagyon meghatódott, könnyes szemmel állt a szurkolók gyűrűjében. A meglepetés szervezőitől kapott ajándékba még egy Lékai mez alakú tortát is, amit a személyes elköszönések és fotózkodások alatt közösen fogyasztottak el.

Máté! Tudd, hogy a veszprémi csapatért tanúsított alázatodért, mi szurkolók, örökre a szívünkbe zártunk. További sok sikert kívánunk a Fradinál és a válogatottnál.

Ezzel zárták a bejegyzést a szurkolók. Sajnos Lékai nem tudott a Veszprém Arénában elköszönni a csapattól és a veszprémiektől, de az biztos, hogy ez az este örökre emlékeztetni fogja őt, hogy a királynék városában mindig szívesen látják majd, legyen az akár Fradi mezben is.

Nagyon szép gesztus volt!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: