2022. 09. 04., Vasárnap, 20:46

ŐRÜLET - Hatgólos hátrányból fordított és nyerte meg a Veszprém a SEHA-ligát

Ötödik alkalommal nyerte meg a rangos tornát a Telekom Veszprém.

2015, 2016, 2020 és 2021 után idén is magasba emelhette a Telekom Veszprém a SEHA-liga serlegét. A pénteki elődöntőben az Építők az Eurofarm Pelistert győzték le 41:27-re. A zadari négyesdöntő másik mérkőzésén a HC Nexe és a PPD Zagreb csapott össze, amely a horvát fővárosi alakulat győzelmével zárult.

Így a vasárnapi döntőben a Telekom Veszprém és a PPD Zagreb küzdött meg egymással a SEHA-liga serlegéért. Az este hét órakor kezdődő döntőben a zágrábi csapat iszonyatosan erős játékkal kezdett, és nagyon hamar ellépett a Veszprémtől. Momir Ilic csapata az első félidőben nem találta az ellenszert a horvátok hálóőrével szemben, sőt rengeteg technikai hiba is becsúszott. A szünetre 6 gólos előnyt szedett össze a Zagreb (19:13).

A második játékrészt jobban kezdte a Veszprém, negyedóra elteltével sikerült is lejjebb faragni a hátrányt mínusz háromra (24:21). A 48. percben aztán sikerült is egyenlíteni Lauge találatával (25:25). A második félidő utolsó harmadára Ilic előhúzta a hét a hat elleni játékot, amivel a támadások eredményesebbek lettek, de hátul továbbra sok gólt kaptunk. Az utolsó 5 percre 29:29-es döntetlennel fordultak a csapatok. Másfél perccel a vége előtt aztán Lauge góljával a Veszprém átvette a vezetést (30:31). Az utolsó másodpercekben Cupara bemutatott még egy bravúros védést, a Veszprém pedig még egyet közé tudott rakni. Végeredmény, PPD Zagreb 30 – 32 Telekom Veszprém.

Óriásit küzdött mind a két csapat, igazi döntőbe illő mérkőzés volt. Ezzel a győzelemmel a Veszprém beérte a Vardar Skopje csapatát a győzelmi ranglistán, így már mind a két klubnak 5-5 SEHA-liga bajnoki címe van.

Gratulálunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: