2022. 09. 25., Vasárnap, 18:43

Balatonfüreden szenvedett vereséget a Fejér-B.Á.L. Veszprém

Az NB1 negyedik fordulójában a Fejér-B.Á.L. Veszprém a Balatonfüredi KSE ellen lépett pályára idegenben.

A Fejér-B.Á.L. Veszprém a Balatonfüred otthonában lépett pályára a tavalyi szezon bronzérmesével szombat kora este. A Balaton parti együttes egy 5:0-s rohammal indított, amiből nagyon nehezen kapaszkodott vissza Konkoly Csaba csapata. Az első gólját a 8. percben tudta megszerezni a Veszprém Szmetán Péter révén. Ezt követően bár szépen jöttek a találatok, a Füred könnyedén használta ki az első szakaszban megszerzett előnyét. Pulay és Éles két-két góljával a játékrész végén aztán sikerült felzárkózni a szünetre mínusz kettőre (16:14).

A második félidőben nem kellett sok és Molnár Balázs góljával már csak egy volt a két csapat között, de egyenlíteni nem tudtak a veszprémiek. A mérkőzés utolsó negyedórájában aztán ismételten a Balatonfüred felé kezdett el kinyílni az olló, mindezt pedig még az is tetézte, hogy a Fejér-B.Á.L. játékosát Machac Simont a 48. percben kiállították piroslappal. 28:26-nál tűnt még úgy, hogy szoros végjátékra számíthatunk, de ekkor a Füred magasabb fokozatra kapcsolt és az utolsó percekben állva hagyta a Veszprémet, akik a 7 a 6 elleni játékot próbálták meg. Bóka Bendegúz vezérletével egy újabb 5:0-s sorozatot vittek be a vendégeknek, amire már nem volt válasz. Bár az utolsó gólt a Veszprém jegyezte Pulay Gábor által, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. Végeredmény Balatonfüredi KSE 33:27 Fejér-B.Á.L. Veszprém.

Igaz elsőre soknak tűnhet ez a hat gól, de a mutatott játékkép alapján egyáltalán nincs miért szégyenkezniük a veszprémi fiataloknak. Azt pedig érdemes kiemelni, hogy sérülésből visszatért a Fejér-B.Á.L. csapatkapitánya, Kristóf Mátyás is, akire óriási szükség lesz a szezonban. A csapat legközelebb kedden lép pályára, élete első Európa-liga mérkőzésén, amikor is a francia Chambéry ellen küzdenek meg idegenben.

Gyerünk fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: