2022. 10. 02., Vasárnap, 18:01

Fájó vereség a Dabas ellen

Nem sikerült itthon tartania a két pontot hétvégén a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek, hazai pályán kaptak ki a Dabastól

Szombaton került megrendezésre a K&H Férfi Kézilabda Liga 5. fordulója, ahol a Fejér-B.Á.L. Veszprém az eddig 0 ponttal álló Dabas KC-t fogadta. Mind a két csapatnak nagyon nagy szüksége lett volna a győzelemre, ugyanis míg a Dabas egyszer sem tudott győzni, addig a Veszprém is csak egy sikert tud magának az idei szezonban.

Hrvat Zlatko góljával a Dabas szerzett vezetést a mérkőzésen, de Hári Levente hamar egyenlíteni tudott. Ezt követően a vendégek pontosabban tudták értékesíteni a helyzeteiket és az első félidő elején fokozatosan tudtak kialakítani egy stabil előnyt. A 14. percben Szöllősi Szabolcs találatával a Dabas már öt góllal vezetett (5:10). Hári egy és Szmetán két találatával a veszprémiek fel tudtak zárkózni, de az ellenfél nem adta ki a kezéből a fórt. Ekkor a két átlövő csatája következett, Zdolik Bence a Dabasnál, míg Strannig János a Veszprémnél szállította a gólokat. Az utolsó percekben aztán sikerült közel kerülnie Konkoly Csaba csapatának a vendégekhez, így a szünetre egy gólos hátránnyal mehettek (15:16).

A második játékrészben fej-fej mellett haladt a két csapat, de a Dabasnak jobban jött ki a lépés. Bár a Veszprém mindig ott volt az ellenfele nyakán, az egyenlítés azonban nem sikerült. Az utolsó 10 percre fordulva a dabasi csapat három góllal vezetett. Strannig és Pulay góljai meccsben tartották a Veszprémet, de a végéhez közeledve több kihagyott helyzet és eladott labda is becsúszott. Végül aztán Vetési Bence, a Fejér-B.Á.L. játékosa állította be a végeredményt, a Veszprém 30:33-ra kikapott a Dabastól.

Gratulálok a Dabasnak a megérdemelt győzelemhez Sajnos nekünk ez a szerep jutott, hogy a saját hibáinkat folyamatosan elemezve, azokat folyamatosan elkövetjük. Azt gondolom, hogy nagyon motiváltan leptünk a pályára, de ugyanazokkal a hibákkal, ami fordulók óta jellemez bennünket. Rosszul kezdjük az első 10 percet. Keressük az okokat, találtunk is, de magára a pályára még nem tudtuk kivinni. Ami biztató a folyamatos akarat és a tempó, amivel elkezdtünk kézilabdázni. Nagyon remélem, hogy ez pontossággal is fog párosulni. A meccs menetébe akkor kezdtünk el belejönni, amikor négy gólos hátrányból kettő, majd egy gólos hátránynál próbáltunk kiegyenlíteni. Sajnos utána a felállt fal elleni támadásainkba hibák csúsztak, amit a Dabas meg is büntetett az okos és rutinos játékukkal.

Ezt már Konkoly Csaba, a veszprémiek vezetőedzője nyilatkozta a mérkőzést követően. A Fejér-B.Á.L. legközelebb az Európa-liga visszavágóján lép majd pályára kedden, amikor is hazai pályán fogadják a francia Chambery csapatát.

Következő meglesz fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: