2022. 10. 31., Hétfő, 12:28

A győzelem a cél Lengyelországban is

A Bajnokok Ligája hatodik fordulójára készül a Telekom Veszprém, akik csütörtökön a Wisla Plock csapatával küzdenek meg.

Továbbra is veretlen a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligájában és négy győzelem, egy döntetlen mellett vezeti az A csoportot. Múlt héten egy óriási, végletekig kiélezett, 70 gólos csatában játszott 35:35-ös döntetlent a magyar rekordbajnok az SC Magdeburggal, és bár ezzel megszakadt a Veszprém győzelmi szériája, aki látta a mérkőzést, pontosan tudja, hogy milyen küzdelem árán szerezte meg az egy pontot a csapat.

Csütörtökön Lengyelországban lépnek pályára Petar Nenadicék. Az ellenfél pedig a Wisla Plock csapata lesz. A Plock jelenleg a csoport ötödik helyén áll, miután legyőzték a Porto-t és a GOG-t, döntetlent játszottak a Zágrábbal, és kikaptak a Párizstól, valamint a Magdeburgtól. A lengyelek keretét vizsgálva bőven találunk ismerős arcokat is, hiszen a Wisla Plock kispadján az a Xavi Sabate ül, aki korábban másodedzőként, majd vezetőedzőként is irányítótta a Veszprémet. A pályán pedig ott lesz az ex-veszprémi közönségkedvenc Mirsad Terzic is. A nyáron a Telekom Veszprémhez igazoló, majd onnan egyből a Wisla Plockhoz kölcsönbe kerülű, fiatal irányító tehetség Fazekas Gergő a szezon rajtja előtt megsérült, így őt még nem fogjuk látni a pályán.

Úgy gondolom, hogy a Plocknak nagyon jó csapata van, hazai pályán kifejezetten jól teljesítenek. Oda kell figyelnünk majd, hiszen amikor Plockban játszanak, akkor veszélyesek tudnak lenni. Továbbra is szeretnénk veretlenek maradni a Bajnokok Ligájában és a K&H Ligában is. Azért utazunk Lengyelországba, hogy megnyerjük a meccset és elhozzuk a győzelemért járó két pontot. Nem sok együttes tud itt nyerni, de remélem, hogy mi sikerrel fogunk járni. Egy kemény mérkőzésre számítok, ettől függetlenül szeretnénk hazahozni Veszprémbe a két pontot.

- nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Gasper Marguc, a Veszprém jobbszélsője. Az összecsapás egyébként csütörtökön 18.45-kor kezdődik, szokásosan a Sport TV által közvetítve. A Veszprém a mostani mérkőzésen túl még négyszer lép pályára a BL csoportkörben ebben a naptári évben, a Zágráb ellen hazai pályán, majd idegenben, itthon a Plock ellen és Romániában a C.S. Dinamo Bucuresti ellen.

Hajrá Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: