2022. 11. 06., Vasárnap, 20:53

A Fejér-B.Á.L. Veszprém kikapott, a Telekom Veszprém győzött a hétvégi bajnoki fordulóban

Éles József együttese Gyöngyösön lépett pályára, míg az Építők a NEKA csapatát fogadták a Veszprém Arénában.

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárták városunk első osztályú csapatai a K&H Férfi Kézilabda Liga 8. fordulójában. A Fejér-B.Á.L. Veszprém a HE-DO B BRAUN Gyöngyös csapatához látogatott el szombaton. A gyöngyösiek két győzelem, egy döntetlen és négy vereség mellett várták a hétvégi összecsapást, míg az Európa-ligában is érdekelt veszprémi csapat eddig egy győzelmet és hat vereséget könyvelhetett el a szezonban. A mérkőzés összeképét tekintve azt lehet mondani, hogy a Gyöngyös magabiztos győzelmet aratott a Fejér-B.Á.L. ellen. A találkozón már az első perctől kezdve vezetett a hazai csapat, és bár volt több jó periódusa is Éleséknek, nem tudták megfordítani a mérkőzést. A félidőben még csak négy gólos volt a Gyöngyös előnye (20:16), de a végére kilenc gólt tettek közé, ezzel a Fejér-B.Á.L. Veszprém visszacsúszott a tabella aljára. Végeredmény HE-DO B Braun Gyöngyös – Fejér-B.Á.L. Veszprém 37:28.

Az eddig minden szinten veretlen Telekom Veszprém vasárnap a HSA NEKA csapatát fogadta a Veszprém Arénában. Az akadémisták három győzelem és három vereség mellett egy döntetlent játszottak eddig, legutóbb a Dabas ellen kaptak ki idegenben egy góllal. A Telekom Veszprém eddig minden mérkőzését megnyerte a bajnokságban, sőt eddig a Bajnokok Ligájában is veretlen a csoportkörön belül. Az összecsapáson nem volt kérdés, hogy a magyar rekordbajnok otthon tartja a két pontot, a Veszprém már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést. 30 perc játék után Momir Ilic csapata 25:16-os eredménnyel mehetett szünetre. A második félidőben aztán még inkább kinyílt az olló a két együttes között. Többen is megszórták magukat, Vailupau 10, Yahia 7, míg Strlek és Ilic egyaránt 5-5 gólt szerzett. Végül a Veszprém egy több mint 70 gólos mérkőzésen 11 találattal nyert. Végeredmény Telekom Veszprém – HSA NEKA 41:30.

A jövő héten egyik csapatunk sem játszik nemzetközi mérkőzést, legközelebb mind a ketten ismét a hazai bajnokságban lépnek pályára. A Telekom Veszprém november 11-én a Budai Farkasok otthonában játszik majd, míg a Fejér-B.Á.L. Veszprém a Pick Szegedet fogadja majd november 12-én.

Hajrá Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: