2022. 11. 23., Szerda, 11:16

Ingyenes parkolás Veszprémben, avagy a pumptrack pálya diadala a Pláza parkolóval szemben

Jó ötlet volt a fizetős parkoló? - szerintünk biztos nem, de mindegy. Nagy szerencse, hogy a Pláza szomszédságában közvetlen van egy ingyenes pumptrack pálya parkoló.

Mert amúgy üröm az örömben, hogy bizony pumptrack pályákat megszégyenítő kráterek teszik izgalmassá a parkolást –  sárvédők anyátlanodnak el, lengéscsillapítók sírnak fel nap mint nap. De mit lehet tenni? A veszprémi parkolás helyzete lassan felér a Himnuszból a balsors fogalmával, hát még ha az ingyenes...Na az a fogalom lassan csak városi legenda lesz, mert biza olyan kevés az ingyenes parkoló a városban, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. Lassan fél éve már, hogy városunk Plázája bevezette a fizetős parkolást, ami ugyan nem is lenne érthetetlen, de nálunk nincs az, ami bárhol máshol: az első óra ingyenes.

Ez eredményezte azt a jelenséget, hogy míg a Pláza parkolója gyakorlatilag üres, a mellette található ingyenes parkolóhoz képest legalábbis, mert az dugig van - akkor is, ha az úgy néz ki, mint amit komoly természeti csapás ért. Azok akkora gödrök, hogy halakat is telepíthetnénk oda olyan esős napokon, mint mondjuk a mai.

Magán parkoló? Tök mindegy, senkit sem érdekel mert ha már valakinek pont a Plázába kell beugrania öt percre, nem fog fizetni érte. Hát ez van, inkább a veszprémi kátyúrezervátum, mint 300 forint.

Lehet érdemes lenne beruházni a horgászturizmusba is, de legalábbis nevet adni nekik. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: