2022. 11. 24., Csütörtök, 10:15

Ezt miért kellett? - Az éj leple alatt fűrészelték körbe Csopak egy öreg fáját

Az önkormányzat pénzjutalmat kínál annak, aki azonosítja az elkövetőt a biztonsági kamera felvételeiről.

Egy-egy fa élete sokáig tart. Sok-sok év telik el, mire igazán nagy, árnyat és friss levegőt adó lombot növeszt. És akkor jön valaki, aki az éj leple alatt körbefűrészeli a törzsét…. Alattomosan, bújkálva, szándékosan elpusztít egy élőlényt. Egy gyönyörű, hatalmas tölgyfát, ami nyolcvan éven át volt a strand dísze, ezrek hűsöltek a lombjai alatt, vigyáztunk rá, szerettük - írja Ambrus Tibor polgármester Facebook oldalán.

Nem csoda, hogy a csopakiak kibuktak, mi is értetlenül állunk az ügy előtt – kit zavart az a fa a strandon? Az esetről videófelvétel is készült, ezért az önkormányzat a lakosság segítségét kéri és 250 ezer forintot ad annak, aki azonosítani tuja a videón látható alakot.

A fa értéke a Magyar Faáplók Egyesületének számítása szerint több, mint 25 millió forint. A rongálás miatt rendőrségi feljelentést tettünk, ugyanakkor Csopak önkormányzata nettó 250.0000,- Ft jutalmat kínál annak, aki felismeri és azonosítani tudja a képen, videofelvételen szereplő alakot (vagy megbízóját), mert ez az ember egyértelműen bűncselekményt követett el. Nemcsak egy fa, egy élő, lélegző lény, hanem az egész közösség ellen.

Mit szóltok ehhez? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: