2022. 11. 25., Péntek, 05:55

Megtartotta veretlenségét a Telekom Veszprém

Hazai pályán, kicsit nyögvenyelősen, de legyőzték a horvát PPD Zagreb csapatát.

A Bajnokok Ligája hetedik fordulójában hazai pályán fogadta a Telekom Veszprém a PPD Zagrebet. A horvátok jelenleg az utolsó előtti helyen állnak a csoportban, csupán egyszer tudtak eddig győzni. A Veszprém Arénában játszott mérkőzést legjobban úgy lehetne összefoglalni, hogy a végén örültünk, hogy lefújták. Nem éppen a legjobb összecsapás volt az biztos. Gasper Marguc lőtte a mérkőzés első két gólját, de a sok pontatlanság volt mind a két oldalon támadásban, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy negyedóra után is még csak 5:4 volt az állás. Fej-fej mellett a két csapat, de alapvetően a Veszprém tudott vezetni végig a félidőben. Az utolsó másodpercekben még Nenadic is betalált és a másik oldalon Musa is gólt szerzett, így 16:15-ös hazai vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő elején a horvátok kiegyenlítettek emberhátrányban, miközben a Veszprém 2 büntetőt is kihagyott zsinórban. Egy remek labdaszerzés után Sipos lőtt gólt, majd duplázott beálló pozícióból (21:20). Kiegyenlített volt a félidő első fele, túl sok volt a pontatlanság hazai oldalon a befejezéseknél. Yahia kisebb sérülés után visszatért a pályára és két remek gólt szerzett (24:22). Két gyors vendég gól után újra döntetlen állt az eredményjelzőn. Pechmalbec szerzett bravúros gólt egy kipattanó után és növelte 3 gólra az előnyt. Mahé kapott piros lapot fejre ütésért. 3 perccel a vége előtt a horvátoknál is villant egy piros lap és Yahia állította vissza a 3 gólos különbséget. A Veszprém végül egy nagyon kemény mérkőzést nyert meg a Zagreb ellen. Végeredmény Telekom Veszprém – PPD Zagreb 32:28.

Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és természetesen a szurkolóinknak a remek hangulathoz. Minden tiszteletem a Zágrábé, gratulálok ahhoz, ahogy játszottak, azért a teljesítményért, amit a pályára vittek ma! De még egyszer gratulálok a szurkolóinknak, hogy így köszöntötték Slavkot itt a csarnokban, ahogy Veszprémben üdvözlik, ahogy értékelik az egykori legendáikat, teljesen egyedülálló. Sok problémánk volt ma, kezdve a sérülésekkel, piros lappal. Nagy küzdelem volt, a Zágráb egy jó csapat, szoros lett a vége. A végén tudtunk nyerni, ezért gratulálok a játékosaimnak a küzdelemért, a harcért.

- nyilatkozta a lefújást követően Momir Ilic, a Veszprém vezetőedzője. A mérkőzés talán legszebb pillanata az volt, amikor is Nilsson a 9. perben lőtt góljával a Telekom Veszprém elérte a 10.000 találatot a Bajnokok Ligájában. A Veszprém a következő fordulóban ismét a Zágráb ellen játszik, ezúttal azonban majd idegenben, a horvát fővárosban lépnek pályára.

Bravó!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: