2022. 12. 01., Csütörtök, 08:56

Első vereségét szenvedte el az idei szezonban a Telekom Veszprém

Ezzel pedig visszacsúszott a BL csoportjának második helyére.

A Bajnokok Ligája 2022/23-as szezonjának nyolcadik fordulójában a Telekom Veszprém a PPD Zagreb ellen lépett pályára idegenben. A találkozó első gólját Yahia szerezte, amire a másik oldalon egyből jött a válasz Dibirov révén. Támadásban több helyzetet is kihagytak a veszprémiek, ami meg is bosszulta magát és a 8. percben Srna találatával már hárommal vezettek a horvátok (5:2). Ezt követően kettős emberelőnybe kerültek Yahiaék, amit ki is használtak és a 12. percben Mahé üreskapus góljával egyenlítettek (5:5). Jött is a horvát időkérés, ami láthatóan segített is a hazaiaknak, ismét két találattal vezettek Slavko Goluza tanítványai (7:5). A folytatásban állandósulni látszódott a kétgólos horvát vezetés, egészen a 20. percig, amikor először Nilsson révén egyenlített a Veszprém, majd Vailupau találatával a vezetést is megszerezték (10:11). Ezt követően felváltva potyogtak a gólok, majd a félidő vége előtt Nilsson harmadszorra is betalált, amivel a szünetben 14:12-es veszprémi előnnyel mehettek pihenni.        

A második játékrészt a zágrábiak kezdték jobban, szűk három perc alatt Klarica kétszer is betalált, amivel sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak (14:14). Sőt, a 38. percben egy újabb Klarica találattal újra a házigazdánál volt az előny (18:17). A folytatásban feljavult a védekezése a Telekom Veszprémnek és elől is jöttek a gólok, aminek köszönhetően sikerült fordítani (19:20). Ezt követően azonban több technikai hibát is vétettek, amit ki is használtak Leimeter Csabáék és ismét magukhoz ragadták az előnyt a 47. percben (22:21). Momir Ilic időt is kért és próbálta felrázni a fiúkat. Azonban egyre többet hibáztak a magyarok támadásban, így a horvátoknak az 55. percben sikerült meglépniük 4 találattal (26:22). A mérkőzés hajrájában semmi sem jött össze Nenadicéknak, így a szezonban elszenvedték első vereségünket. PPD Zagreb – Telekom Veszprém 29:26.  

Először is szeretnék gratulálni a Zágrábnak a győzelemhez, megérdemelten nyertek ma. A zágráb játszotta a saját játékát, mi pedig rengeteg ziccert rontottunk el. Mindig problémánk van, amikor velük játszunk, nem tudom miért, de ennyi lövést nem lehet elhibázni. A találkozó előtt azt beszéltük meg, hogy gyorsítjuk a játékot, megpróbálunk futni, nem tudom ezt így elfogadni, nem vagyok elégedett. Ez az első vereségünk ebben a szezonban, de folytatjuk tovább a munkát.

- értékelte a mérkőzést követően Momir Ilic, a Veszprém vezetőedzője. Az talán kétségkívül állítható, hogy az elmúlt időszak egyik legrosszabb játékát láthattuk az Építőktől. Reméljük ez csak egyszeri botlás volt, és mennek tovább az eddigi úton!

Gyerünk fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: